Gledesrusen var stor, men noe avventende da det ble rapportert funn. Også tidligere på dagen var det rapportert funn, men da viste det seg at været lurte synet til letemannskapet noe.
- Vi tenkte bare: "Nå holder vi pusten og venter til vi får dette ordentlig verifisert". Når vi i tillegg fikk vite at han gikk selv, ja, da er det mange tanker som går rundt om i hodet på en, fortalte Skårsmoen.
- Det har vært mye følelser innenfor her, blant mannskapet. Hva er det det heter i valgspråket til Oppdal Røde Kors? "Vi gir oss aldri".
Planene for søndag klare
Alt mannskap var trukket ned i påvente av bedre vær og for å samle krefter. Det var lagt nøye planer for hvordan letingen skulle trappes opp til det maksimale søndag morgen.
To av de tre tråkkemaskinene på stedet skulle i hele natt gå fram og tilbake inn til primærområdet ved Meskaret for å sikre tilgangen til dette området hvor søket skulle starte. Lørdag har mannskaper brukt opp mye av kreftene sine på å komme seg dit. Ei plangruppe fra Oppdal Røde Kors hadde delt området inn i roder, og hadde i forhold til terreng og utfordringer satt opp "letelag" med snøscootere, skigåere, hunder og tråkkemaskiner. Flere hunder var på tur opover fra Lillehammer og Oppdal. Fra klokken seks søndag morgen var det meningen at styrkene skulle settes inn for fullt igjen. Dette innebar alpinredningsfolk, reinsjegere fra Nord-Gudbrandsdal som skulle være med som fjellvante og gode, trente skifolk dessuten 25 heimevernsoldater som er på et kurs på Værnes. Det har også meldt seg mange frivillige. Alt dette skulle kombineres med båndvogner og snøscootere.
- Aner ikke hvordan det har vært
Da tråkkemaskinene, som nå altså gikk i skytteltrafikk mellom Meskaret og Storli gård, meldte om åpning ble to hunder fra kystjegerkommandoen og to snøscootere fra Røde Kors forsøksvis sendt ut.
- Vi som har vært her disse dagene aner ikke hvordan det har vært inne i fjellet, sa operasjonsleder Finn Skårsmoen til pressen under en pressekonferanse ved midattstider på Storli gård.
Berømmet letemannskapene
Skårsmoen avsluttet pressekonferansen med å berømme letemannskapene.
Det har vært flystøtte fra Ørlandet, Sivilforsvaret har vært på stedet og Røde Kors har vært med i store mengder, ikke bare fra Oppdal, men også Sunndal, Rennebu, Meldal Folldal og Dombås.
- Vi er heldige her på Oppdal, her har vi stor kapasitet i Røde Kors, sa Skårsmoen.
Han berømmet også storlidalingene som har åpnet dørene for letemannskapene.
- Vi kommer hit til et vertskap som åpner alt de har av dører, både her på Storli gård og i Bortistu, hvor det også har vært forlegning. Dessuten skal Oppdal Skiheiser ha stor honnør som selv tar kontakt og tilbyr seg. "Vi har store maskiner, kan du hjelpe dem å få oss utover", imiterte Skårsmoen heissjef Arnulf Erdal.
Skårsmoen påpekte også at dette ikke har gått uten bekostning for skiheisene i sentrum.
Må berge to tråkkemaskiner
Utfordringa framover nå blir å berge to havarerte tråkkemaskiner. Den ene er det bare et gåent hjul på, men den andre er nesten borte i ei myr, og har vann helt opp i hytta. Om noen savner oppkjørte spor på Grøtsetra, ligger svaret i Storlidalen. Dette er IL Snøhettas tråkkemaskin.
- Men det som er viktig nå er at mannen er i uforskammet god form, avsluttet Finn Skårsmoen.
Pressen fikk se bilde tatt av Seem idet han ble funnet. Det er foreløpig ikke klart hvorvidt dette vil bli frisluppet for bruk i media.