Og for å toppe det hele, sørget Kristin Skasliens lag for bronse i dameklassen. Seierspallen var nærmest tapetsert med oppdalinger.Juniorlagene fra Oppdal hang med forhåndsfavorittene Ulsrud og Githmark til siste stein under årets NM, arrangert av Scheen CK. Det måtte til og med ekstraomganger til for å kåre mestrene, etter at oppdalslagene begge hadde utlignet i siste ordinære omgang. Med andre ord ble det en ulidelig spennende finale.

Ekstraomganger

I damefinale ledet Bygdøy CC, Githmark 5-4 før siste omgang. Da hadde de vært oppe i 5-1. Oppdal hadde vunnet de to foregående omgangene med henholdsvis to og en stein, og i tiende omgang utlignet oppdalslaget.

Det betydde at Githmark fikk siste stein i ekstraomgangen, og her sørget laget fra Bygdøy for seier.

I herrekampen var det Snarøen CC, Ulsrud som var motstandere. Etter et treerbo i sjuende omgang ledet Oppdal med 6-3, men Ulsrud utlignet i neste og stjal ett poeng i niende omgang. Dermed ledet de 7-6 foran den siste omgangen. Så klarte også Rolvsjord å utligne.

Men igjen var det favorittene fra Snarøen som hadde siste stein, og igjen ble oppdalslaget «snytt» for gull.

Ikke desto mindre er dette imponerende spilt under årets NM, og det var vel ikke alt for mange som på forhånd trodde at det var juniorlagene som skulle ende på pallen.

Sølv og bronse

– Det er fenomenalt, sier en strålende Hans Petter Rogstad, leder av Oppdal Curlingklubb.

– Hvordan er det mulig for to juniorlag å nær hamle opp med de store favorittene?

– Jeg vet ikke, innrømmer Rogstad. – Det har vært innmari spennende hele turneringen, og det var nær to oppdalslag i damefinalen.

Mer om NM-suksessen i Opdalingens papirutgave tirsdag.