OPPDAL: Det er Eric Holten Haugen som er hjernen bak «Stikkmenn», et eventyrspill foreløpig designet for Apple- og Android produkter. Med seg i utviklingen av spillet har en rekke lokale ungdommer vært sentral. Yngstemann på laget er Hindseth.

– Jeg meldte meg frivillig da Eric presenterte spiller på WonderLan i fjor, sier han.

Unggutten har vunnet konkurranser i bygging av ulike nivå i det populære onlinespillet «Minecraft».

Vokser med oppgavene

Haugen så tidlig det kreative talentet til Hindseth og tok han med på laget som skal utvikle et spill for det globale markedet.

Hans første oppgave var å lage en liste over hvilke lydeffekter som trengs i spillet. Deretter har han kommet opp med «emotions», eller følelser, som figurene i spillet skal uttrykke. Neste oppgave blir å bygge egne levels, eller nivå. Det gjøres ved å bruke et program der man setter sammen klosser, omtrent som å bygge lego på et utrolig detaljnivå.

– Ingebrigt gjør dette i søvne. Han har et spesielt talent. Han er veldig kreativ, sier Haugen.

Drømmen

Hindseth har lenge vært opptatt av spill. Det å få muligheten til å bidra til «Stikkmenn» er stort for unggutten.

– Jeg har hatt en drøm om å lage spill, sier han.

Han vet ikke enda hva han skal bli når han blir stor, men alternativene på videregående skole er begrenset.

– Jeg har lyst til å fortsette med dette, men det er ikke mangee skoler som har tilbud, sier han.

Hele denne uken har Ingebrigt vært utplassert i praksis hos Haugen.

– Jeg kaster mye oppgaver på han denne uken, så får vi se om han synker eller svømmer, sier Haugen smilende.

Det å bruke lokal ungdom er en del av forretningsfilosofien til Haugen. «Stikkmenn» kommer fra Oppdal, og bedriften skal ikke flyttes ut, suksess eller ikke.

– Jeg tror ikke det hadde blitt noe «Stikkmenn» uten Oppdal og all den hjelpen jeg har fått her. Jeg har kollegaer i Canada som bidrar til utvikling og design, men vi kommer aldri til å flytte til Silicon Valley, sier han.

Haugen har tidligere jobbet åtte år for EA Sports i Canada, der han opprinnelig kommer fra. Der har han blant annet jobbet med kjente spill som FIFA, NHL og Need for Speed.

– Jeg lærte mye og fikk gode kontakter. Men når «Stikkmenn» blir populært på verdensbasis, så skal folk i Oppdal kjenne seg igjen og ha et forhold til spillet. De skal kunne si at de er en del av det.