BERKÅK: Rennebubedriften Hognamat er en del av Rørosmat. Rørosmat er storkunde hos blant annet Ullevaal Catering og restauranten i Operahuset i Oslo.

I forbindelse med utdelingen av fredsprisen, blir det servert lokale delikatesser fra Midt-Norge. Utbenet fenalår fra Hognamat, flatbrød fra Kvikne og spekepølse fra Røros er noe av godsakene de prominente gjestene kan meske seg med. Uten at produsentene selv er til stede.

- Nei, vi overlater selve bespisningen til fiffen. Selv er vi opptatt med å produsere varer til det kommende julemarkedet i Trondheim, forteller Arnt Strand.

I stedet for å ta turen til Oslo, går turen snart til trønderhovedstaden. På torget i Trondheim, i et stort telt, blir ”Bondens marked” å finne i ti dager framover. Her vil lokale produsenter fra Midt-Norge være til stede med sine varer. Flere av dem hører til under fellesmerket Rørosmat.

Rørosmat er i en fin utvikling, og samlet for bedriften omsetningen i forhold til i fjor økt med over 30 %. Og med leveranse til dagens begivenhet, kan man vel også si at vår lokale produsent er med og bidrar til verdensfreden, på sin måte.

Hognamats fenalår: Sammen med andre produkter fra Rørosmat serveres denne skinka til fredsprisvinnerne og andre nobelske gjester.