OPPDAL: Fredag ettermiddag var 83 personer påmeldt til årets Randoenern. Rennet, som allerede i fjor var landets største med 50 deltagere, vokser i stor fart, og arrangøren håper at det fine været skal tilføre enda noen deltagere.

– Vi var landets største Randonerenn og vi blir mye større i år. Det er bra og det begynner å bli noe vi kan jobbe videre med. Med Randoenern som vårt fjerde arrangement, mener vi at vi kompletterer rekken av de arrangementene vi skal ha, sier Heidi Hokseng i Enern Oppdal.

Det er to konkurranseklasser under årets renn. Den råeste klassen skal bestige seks fjelltopper over 15,5 kilometer og nesten 1900 høydemeter.

Den andre konkurranseklassen skal over tre fjelltopper på til sammen 10 kilometer, mens trimklassen skal komme seg fra Bekkdalen, opp til Hovden og målgang ved Hotel Nor, for øvrig samme målgang som konkurranseklassene.

Alle deltakere skal bære ryggsekk som skal inneholde mat, drikke og ekstra klær.

– Fordi om navnet har randonee i seg, så er det ikke dermed sagt at deltakerne må ha randoneeutstyr. Fjellski med stålkant duger i massevis. Og husk skifeller - for oppover går det, skriver Randoenern i en pressemelding.