Det er et av de tøffeste sykkelløp man kan delta på de trønderske syklistene med to oppdalinger på laget, deltar i.

Starten gikk i Oceanside, California, mens mållinja befinner seg på andre siden av kontinentet, i Annapolis, Maryland.

Før søndag hadde Team Byggkjøp en ledelse på 2 timer og 33 minutter, men de har slitt noe med navigeringen og det har resultert i at ledelsen har blitt redusert til 1 time og ca 30 minutter, melder de på sine egne nettsider.

–Det er slike elementer vi må jobbe mer med frem til målgang, for navigeringen kommer til å foregå i mer tettbebygde strøk og bydeler enn før. Vi må som et team være fokusert på de oppgavene vi har og se fremover mot vårt felles mål i Annapolis.

Les resultatene på løpets egne nettsider her.

De er alle imponert over hvordan hele teamet har fungert sammen, for det er ikke en selvfølge at så mange personer i samme buss og ikke minst så tett, kommer overens...

– Dette er en storslått opplevelse for oss alle og de siste dagene har vi bl.a. opplevd Red Rock Canyon, Mexican Hat, Monument Valley, Death Valley, Kansas , Mississippi River.

– I de siste dagene har vi kjørt i 30°C i stekende sol på dagtid og det er viktigere enn noen gang at rytterene får i seg nok drikke.

Rytterene ser ut til å greie seg bra i det meget varierende klimaet – fra kjølig morgen til stekende sol i over 30°C på dagen til minus 3°C i 10000 fots høyde!

Støtteapparat jobber kontinuerlig med å forberede ryttere og team til etappene. Hele teamet jobber godt sammen og vi ser at dette arbeidet blir bare bedre og bedre, sier Jonny Ramstad fra Team Byggkjøp.

Presentasjon av laget:

Team-kaptein: Pål Rygg

RAAM-lagets gründer og tilrettelegger. Pål er tidligere skiløper som etter en «rolig» fysisk periode i livet, plutselig våknet opp som syklist. Har vært den som dro i gang Team Byggkjøps satsing til DSSP i ’05, ’06 og ’07. (Den store styrkeprøven, Trondheim – Oslo).

Ønsker nå og ta dette – ikke bare ett skritt, men et kontinent videre. RAAM er en stor utfordring mht ikke bare syklingen, men logistikk og sponsorer. Med sitt engasjement for sporten, rittet, vårt formål og sitt kontaktnett er Pål rett mann på rett plass.

Jeff Webb

Prater Trøndersk med canadisk aksent. Tidligere profesjonell syklist. Jeff sammen med Pål – dro i gang dette prosjektet. Han har lenge hatt en brennende lyst til og gjennomføre RAAM. Har syklet med Team Byggkjøp i DSSP i de siste årene, og har slett ikke glemt gamle kunstner på sykkelen.

Jeffs store dieselmotor: «lokal»-kunnskap, språkferdigheter og gode rutine blir bra og ha for laget i RAAM.

Egil Andersen

Lagets kanskje beste temposyklist. Den første som slo Knut Knudsens legendariske temporekord i det 40 km lange Hommelvikrittet, for det fikk han en forgylt sykkelsko. Om han skal benytte disse i RAAM er usagt, men han har lovt og bidra til at LAGET skal få nye sykkelsko.

Tony Sandvold

Må ikke, men kan forveksles med Frank Erik, er lik i størrelse., humør og sykkelkvaliteter. Liker lange sykkelritt. Er med på alt som er crazy – også innen sport. Var med blant de 12 som kom til mål fra Team Byggkjøp under årets DSSP, og var vel den eneste som kunne tenke seg og fortsette noen mil til etter 530 km i øsende regn og 7 grader – mange normale personer vil kalle han en Hardhaus!

Roger Thun

Roger er ikke bare tidligere toppidrettsutøver, han er det fremdeles...

Meget allsidig innen idrett og en betydelig kapasitet for laget, både fysisk og mentalt.

Roger har blikket når det nærmer seg konkurranser!

Pål Erik Krangsås

Lagets mest erfarne syklist, men unngår glatt spørsmål om han er lagets eldste.

Har vunnet DSSP hele 4 ganger på rad og har vært kjent som «Dovreekspressen».

Sterke allround egenskaper på sykkelen og har et sterkt engasjement for lagets miljø-profil.

Frank Erik Lien

Lagets stabile humørspreder fra fjellbygda Oppdal.

Stor og sterk – skal få ta sine lange føringer over prærien i RAAM.

Er «ung» som syklist, og har hatt stor fremgang de siste årene. RAAM består ikke bare av og kunne sykle fort i 30 min. du skal sykler mange 30 min. føringer – i mange dager – 5500 km.

Meritter: Rekord DSSP 13 t 28 min med Rye i 2005, DSSP i 2006 og 2007 nr. 2 med Team Byggkjøp, Birken;2006 og 2007 nr. 4, Vårmila; nr. 1 i 2006 og 2007, Fylkesmester på langren i Møre og Romsdal i 1984

Erik Jordal

Lagets fjellgeit fra nord-vest landet. Da Duracell skulle lage sine «evighets-batterier», skal du ikke se bort fra at det var Erik som sto modell! Gi mannen en banan og en sykkel ved Stillehavet, og du ser han sannsynligvis ikke før du når Atlanterhavet. Har stor fysisk kapasitet – hele tiden... hele tiden.....hele tiden....mål.

Ola Rygg

Lagets ubestridte sportslige leder. Med erfaring fra landslagsnivå på ski.

Team Byggkjøps egne nettsider.

Foto: Team Byggkjøp
Foto: Team Byggkjøp
Foto: Team Byggkjøp