Målestasjonen på Kotsøy i Midtre Gauldal ble åpnet i november i fjor og har siden utmerket seg med særlig høye temperaturer, skriver adressa.no.

Man må helt tilbake til 30. mai 1908 for å finne høyere temperatur for måneden, da Flekkefjord noterte seg 31,3 grader. Lørdagens temperatur i Sør-Trøndelag slår Kongsbergs rekord fra 2000 med 0,1 grad.

– Det har nesten vært for varmt til å gå på jobb, ler statsmeteorolog Anders Sivle ved Meteorologisk institutt.

Han opplyser at flere steder har satt maitemperatur-rekord lørdag, men at den totale oversikten lørdag kveld ikke er klar. Blant annet ble det målt 26,9 grader på Gardermoen på årets siste maidag, 0,1 grad over den gamle rekorden.

Sør for Dovre er det ventet at temperaturen fra lørdag holder seg søndag.

– Det er ventet omtrent like høye temperaturer fra Stad og Dovre og sørover. Men nord for dette er det ventet betydelig kaldere vær. Unntaket er helt i nord, der det allerede er kaldt, sier Sivle til NTB.

Også i Oppdal ble en femten år gammel varmerekord slått lørdag.

I 1993 lå værstasjonen på Oppdal stasjon og da ble det målt 24,8 grader. Men lørdag kunne Marie Sundset ved Sæter værstasjon notere en ny varmerekord i bygda med 24,9 grader, skriver opp.no.

Norge gjør seg også bemerket i den europeiske temperatursammenhengen, der Oslos 28 grader slår både Roma (25), Aten (27), Mallorca (25) og Kanariøyene (24). (ANB-NTB)