For MBLs medlemsaviser falt totalopplaget på hverdagsutgavene med 70.769 eksemplarer. Opdalingen krympet med 116 i fjor, men er fortsatt den største avisen i Oppdal.

Samlet gikk det totale avisopplaget tilbake med 2,6 prosent i fjor for sammenlignbare aviser tilknyttet Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Mens abonnementstallene samlet gikk tilbake med 1 prosent, gikk løssalget ned med 7 prosent.

– Nisjeavisene og mengden av lokalaviser har samlet sett en meget stabil posisjon, heter det i en pressemelding fra MBL. En tredjedel av avisene har opplagsfremgang, men to tredjedeler har tilbakegang. De fleste endringene er meget små.

De største avisene har samlet sett tilbakegang mellom 2005 og 2006. I antall er tilbakegangen størst for løssalgsavisene VG og Dagbladet, mens tilbakegangen er størst i prosent for Bergensavisen og Dagsavisen. Både VG og Dagbladet øker imidlertid sine markedsposisjoner gjennom nettutgavene. Dagbladet.no er nå større enn Dagbladet på papir.

MBL måler også leserframgang, og denne oversikten toppes av Adresseavisen foran Aftenposten Aften og Nordlys.

Landets største løssalgsavis, VG, hadde en nedgang i opplagstallet på henholdsvis 28.154 på hverdager i fjor. Men avisen hevder selv den har flere lesere enn noen gang, og viser til at 1,92 millioner mennesker leser VG enten på pair eller på internett hver dag.(ANB_NTB)