OPPDAL: Som journalist ønsker man egentlig ikke å slakte en forestilling. Derfor var det med voksende klump i halsen man satt på konsert lørdag kveld. For «Musikaler», med Kor Livåt og Rennebu musikkorps i Oppdal kulturhus begynner famlende og usikkert, et inntrykk som ikke blir mindre forsterket av at danserne til «Willkommen» fra Cabaret dessverre ikke har nok samspill og trygghet til å kose seg på scenen.

Solist Eva Madsø Weisser forsøker å få publikum til å føle seg velkomne, men noe mangler. Det usikre koret bærer preg av at de er færre enn noen gang, og klarer heller ikke å møte et mer presist korps i «Superstar». Det er først når de fem syngende mennene får ta tak under «I don't know how to love him», at man aner at det er noe her.

Solid korps

Rennebu musikkorps viser seg som solid samspilte. Presise, og med skikkelig trøkk er de et utmerket orkester for koret.

Saksofonist Joakim Bergsrønning er det bare å ta av seg hatten for, der han gang på gang leverer flotte solonummer.

Medleyen fra Sound of Music som korpset gjennomfører solid på egenhånd, sitter som den skal. Over både «My favorite things» og «Do–re–mi» har undertegnede skriblet positive fortegn på blokka.

Totalinntrykket er at her var mye bra, men det er også ujevnt. Konserten bærer preg av at det har vært for lite felles øving i forkant. Kor livåt tør ikke helt å slippe seg løs og by på det de lover med navnet sitt, selv om et formidabelt band ledet av Øystein Garli Dragseth hjelper til så godt det kan.

Les hvordan det gikk med konserten i Opdalingen tirsdag.

KVELDENS LUNESTE: Bjørn Størvold var en flott Bør Børson Jr.