En stolt farmor, Marit Graff, strålte om kapp med sol og brudepar da hun søndag var med og giftet bort barnebarnet – Espen Graff. NRKs sportsanker sa ja til sin Janne Seime Siler i Oppdal kirke. Kjell Ove Holsbøvåg

For Graff er dette et naturlig valg. Han er nemlig barnefødt oppdaling, og farmor het Sæteren før hun giftet seg med oslogutten som ble stasjonsmester på Oppdal. Også på morsiden er det oppdalsblod i årene på brudgommen, nærmere bestemt fra Vognild.

Ekte vare

– Ja, det er ekte oppdalsvare, ler Graff, selv.

Når bruden i tillegg ikke kommer lengre unna fra enn Støren, var det ingen overraskelse at det ble bryllup i den staselige kirka på Oppdal. Som tradisjonen har vært i familien Graff.

Bruden, Janne Seime Siler, vil for øvrig være kjent for det TV-tittende publikum som tidligere Extra-vertinne og som reporter i «TV2 hjelper deg».

Espen Graff har da også et usedvanlig nært forhold til bygda. Knapt en eneste ferie har gått uten at han har besøkt bygda, og ei påske uten oppdalstur er rett og slett ei mislykket påske. – Da blir jeg i dårlig humør, slår han fast overfor Opdalingen.

Sporty farmor

Lørdag var imidlertid humøret høyt, da slekt og venner fylte kirka på den store dagen. Og en tydelig stolt farmor var blant de mange som gratulerte brudeparet.

Men det spørs om ikke det sportsinteresserte barnebarnet er minst like stolt over farmor i Oppdal, som i en alder av 84 har kjøpt seg ny bowlingkule. I alle fall unnlot han ikke å nevne det.

– Du skal vel ikke skrive det, utbryter hun smilende, overrasket over at den informasjonen har tilflytt lokalavisa.

Etter en grundig fotoseanse ved Oppdal kirke, med både VG, Se og Hør samt Her og Nå på plass, tok bruden bokstavelig talt styringen i kabrioleten, og de to dro for å bli fotografert før festen fortsatte på gården Utistu.