Riksteatret har i dag lansert vårmenyen, og Oppdal har fått tildelt fire av i alt sju produksjoner. En femte forestilling er satt opp i september.

Første teaterforestilling i Oppdal fra Riksteatret blir norgespremiere på Komplottet, med Kåre Conradi i hovedrollen. Den spilles torsdag 5. februar.

- Jeg kunne ikke si annet enn "ja takk" da Ellen Horn tilbød med hovedrollen som talkshowkjendisen i den britiske teatersuksessen, forteller Kåre Conradi. Han skal ut på sin aller første turné med Riksteatret.

Siden urpremieren på Royal Court Theatre i London i 2004 er Komplottet blitt spilt på scener over hele Europa.

Med seg eller mot seg i dette komplottet har han Ulrikke Døvigen og Tov Sletta.

Komplottet stiller etiske spørsmål som handler om dine og mine medievalg. I samarbeid med Norsk journalistlag og Norsk Redaktørforening inviteres det til Baksnakk etter forestillingen.

Juryen er en underholdende familieforestilling, i et landskap mellom dans og teater. Dette er en forestilling som engasjerer på en glimrende måte og får oss til å tenke over hva slags forestillinger barna egentlig vil se, skriver Riksteatret. Spørsmålet er, hva skjer når barna får bestemme? Denne forestillinge, som passer for barn fra seks år, spilles i Oppdal 13. februar.

Neste forestilling ut er Peer, du lyver! Dette er også en barneforestilling, der Riksteatret har omskrevet vårt nasjonalikon Peer Gynt til et fartsfylt og lekent eventyr med humor, men også dypt alvor.

- Jeg ønsker å fortellle en historie med en håpefull slutt som oppfordrer barn til å våge å følge sine drømmer og tro på seg selv, sier regissør Jacob Höglund.

Den 17. mars vil riksteatersjef Ellen Horn komme til Oppdal kulturhus for siste gang som teatersjef. Hun vil da takke for seg som teatersjef i hovedrollen i familidramaet Natten er dagens mor med datteren Kjersti Horn i registolen. Stykket er en moderne klassiker om skam, håp og kjærlighet.

Til høsten er det klart for enda en barne- og familieforestilling.Kjell-Aksel Rocker er en snauklippet rockemusikal for de aller minste. Forestillingen passer for barn fra tre år, og spilles i Oppdal kulturhus 21. september.