OPPDAL: – Vi merker økende interesse for å arrangere kurs og konferanser i kulturhuset, sier bookingansvarlig Guri Hokseng ved Oppdal kulturhus.

Møre og Romsdal Fylkeskommune arrangerte nylig møte om fiskesperren i Driva, og både Oppdalsbanken og Opdalingen har valgt kulturhuset som konferansested, for å nevne noen.

Da Oppdal hytteeierforening holdt sitt møte i Oppdal under Fjell og fårikålfestivalen, ble kinosalen valgt som lokale.

– Det er en sal som egner seg ypperlig for konferanser.

– Vi ønsker å ha et nært samarbeid med bedriftene i regionen, sier Guri Hokseng, og legger til at det er en av årsakene til at man nå inviterer det lokale næringslivet på presentasjon av vårprogrammet.

Fra kulturhusets side ser man gjerne at bedriftene kan legge sine møter til Oppdal i dagene rundt de kulturelle arrangementene, slik at tilreisende kan oppdage at det er mye som skjer også på den kulturelle fronten.

– Det har vært snakket mye om at næringsliv og kulturliv kan trekke veksler fra hverandre, og kulturelle opplevelser er med på å utvide horisonten.

At kulturhuset brukes i så mange forskjellige sammenhenger, gjør at det ikke blir så statisk som andre konferanselokaler. Det setter deltagerne pris på.

– Folk sier at de setter pris på å være i et så levende hus.