BERKÅK: Lørdag 21.mars står Rennebu Bygdeungdomslag(RBU) som arrangør når «The South» går på scena å spiller konsert i Berkåk samfunnshus.

Bandet, som spiller popmusikk med islett av Amerika, har fått gode kritikker.

«A place to start» vitner da også om et særdeles standhaftig band, som ikke tar nevneverdig lett på musikken: Det gode håndverket er krydret med detaljer og fintfølelse - men mest av alt en moden tyngde, som verken lar fikling eller fiksfakseri stå i veien for Låta med stor «L». Bandets pondus hviler da også mye på Aleksander Pettersens uredde popkomposisjoner, der en befriende letthet i harmoni- og melodiføring fungerer som et bærende element – enten låta har bekmørk blåfarge eller strålende solskinn som fortegn.»

Øyvind Storli Hoel er leid inn som gjestebassist når bandet spiller på Berkåk.

Her er energiske tilløp og skranglete snert - men plata er mest av alt en tilbakelent, trygg og uhyre treffsikker affære innen en musikalsk tradisjon. En melodisk miks av musikkarven fra de amerikanske mestrene: Fra Bob Dylan til Bruce Springsteen. Og fra «no depression»-bølgen, med band som Uncle Tupelo og Whiskeytown. Det er som om en klang over Atlanteren har ressonnert lang inn i tjukkeste Trøndelag - hvilket de siste åra også har båret bud om, med band og artister som Texum, Bönkers, HGH, Valle og Jenhus.

RBU har eksistert i overkant av 4 år. Det ble startet opp av ungdommens eget initiativ på bakgrunn av fritidstilbudene for ungdom i Rennebu var fraværende. BU er en organisasjon av ungdom for ungdom, med ungdom i alle ledd. De jobber aktivt for å skape aktive bygdesamfunn som er attraktive for all ungdom.

– Å være arrangør i Rennebu er en stor utfordring, en utfordring RBU tar på strak arm. Det er ikke lett å vite hva som slår an eller hva som ønskes, men med en bra blanding i medlemsmassen tror vi at våre meninger om arrangement vil være representative og verd å satse på. Til sommeren, 12. – 14. Juni, arrangere vi Midt-Norsk BU–festival, i påska blir det påskeskirenn i Nåvårdalen med busstransport fra store deler av kommunene og nå den 21.mars blir det altså konsert, skriver bygdeungdomslaget i en pressemelding.

Denne gangen skal de åpne baren, noe som gjør at man må være 18 år eller eldre for å få med seg konserten.

– Vi satser på konsert med The South fordi vi tror det trengs andre tilbud enn den tradisjonelle bygdefesten også ute i distriktene. Dessuten har vi rennbygg Terje Uv i bandet og med lokalpatriotismen du finner i Rennebu, tror vi dette kombinert med den gode musikken vil være en fulltreffer!