Arve Tokle har tidligere jobbet på Royal Garden, Kongsvold fjeldstue og Bårshaug herregård, og han er levende opptatt av mat.

Nå tar han over som hotelldirektør på Quality Hotel Skifer, og romsdalingen som har bodd i Trondheim i over 30 år er klar til å flytte til Oppdal.

Denne helgen ble han presentert for lokalpressen, og Oppdal ønsket velkommen med et skikkelig snøvær. Noe som direktøren tok med et smil, da han  jobbet på Kongsvold Fjeldstue fikk han oppleve den første snøen allerede i august.

- Det er mye som skjer i Oppdal for tiden; det er mye positivtet innen både hyttebygging og næringslivet for øvrig, så jeg tror jobben blir både spennende og interessant, forteller Tokle.

Han er snar til å rose sin forgjenger, avtroppende hotelldirektør Erik Sæther. I tillegg til at Quality Skifer Hotel er relativt nytt og moderne, så mener den nye sjefen at hotellet er godt og profesjonelt drevet. Utsiktene for 2018 ser allerede nå svært gode ut.

Den eneste linken til Oppdal før ansattelsen ved Skifer er et år som kjøkkensjef på Kongsvold Fjeldstue. Tokle forteller at han likte seg godt i området og at han gleder å komme tilbake.

Tokle er ikke redd for konkurransen for turisthotellet når det kommer opp i full drift igjen.

- Egentlig er det en fordel for oss at vi er flere hoteller på stedet, mener Tokle.

- I perioder med stor pågang er det bedre å tilby gjestene andre alternativer enn å måtte avvise dem, mener den nye hotellsjefen.

Uten å avsløre for mye forteller Tokle at det er et par nye prosjekter på gang; "ting vi ikke har i dag," uttaler han kryptisk. Det er jo ikke alt konkurrentene trenger å lese i lokalavisa, skjønner vi.

Nå skal det vel også sies at Tokle har bred bakgrunn når det gjelder det kulinariske, så at et eller flere av prosjektene vil dreie seg om mat trenger ikke å være et skudd helt i mørke.

- Matomsetningen utgjør cirka halvparten av omsetningen ved hotellet, forteller Tokle.

Den nye direktøren er glad i jakt, da Opdalingen snakket med han lørdag skulle han egentlig ha vært på småviltjakt. Været tatt i betraktning syntes han likevel at det var helt greit å heller møte lokalpressen denne dagen.

Ellers er han glad i fjellet og liker å sykle. Og hva liker en matglad hotelldirektør å få på matfatet.

- Jeg er veldig glad i fisk, og dessuten setter jeg stor pris på tradisjonell  norsk mat, avslører Tokle som allerede nå er i gang med å sette seg inn i den nye jobben sin.