TRENTINO: – Jeg følte meg sprek ut fra start. Samtidig var det lite folk som var villige til å ligge i tet og dra, så jeg tenkte jeg skulle gjøre det. Og sånn ble det, forteller Astrid Øyre Slind.

Hun havnet i tetgruppa med tre andre, og gikk inn til en sterk tredjeplass etter femten kilometer i løypa som kalles Lago di Tesero, 4,6 sekunder bak vinneren Oxana Usatova fra Russland, og 1 sekund bak norske Marthe Monrad-Hansen.

- Vi hadde skam bra ski, sier Astrid Øyre Slind

Søster Silje Øyre Slind stilte ikke til start fredag.

Det er Astrids andre medalje under denne Vinteruniversiaden. Tirsdag tok hun gull på femkilometer friteknikk.

Astrid forteller at det ikke blir mye feiring fredag kveld.

– Nå er jeg ganske sliten og skal ta det rolig. I morgen er imidlertid Vinteruniversiaden ferdig for alle deltakere. Da blir det litt After-ski, forteller Slind. Hun gleder seg til å vende snuten hjemover og feire jul med familien i Oppdal.

– Jeg håper snøen holder seg i jula. Det blir nok en skitur i hvert fall en gang om dagen, sier Slind.

Vinteruniversiaden 2013 arrangeres i Trentino, Italia 11.-21. desember, og omfatter 3000 deltakere fra 52 nasjoner, som konkurrerer i 12 idretter.

Vinteruniversiaden er en multi-idrettskonkurranse på linje med De Olympiske Vinterlekene. Mesterskapet arrangeres annethvert år i regi av det internasjonale studentidrettforbundet FISU og retter seg mot unge idrettsutøvere som kombinerer toppidrett og studier.

Norge stiller med en 55 manns stor tropp i årets Vinteruniversiade, og deltar i 6 ulike idretter.

SØLV OG BRONSE: Astrid Øyre Slind (t.v) og Marthe Monrad-Hansen feirer etter målgang. Foto: Emir Memovic