OPPDAL: Trygve Lauritzen ved Prøven bil i Oppdal hentet en lykkelig bilvinner på toget lørdag. Da stod bilen til 220.000 kroner og ventet på henne på Prøven bil.

Sissel Flagestad vant bilen gjennom en konkurranse på Facebook. Hun studerer til vanlig i England, og forteller at hun er på det sosiale nettverket flere ganger daglig, for å holde kontakten med vennene sine i Norge og utlandet.

Konkurransen har vært sånn at folk har registrert seg med bostedsadresse, og løst en del oppgaver på nettet. Bilen har i løpet av ti dager kjørt dit folk har klart å løse oppgavene.

– Det har vært to personer som har kjørt bilen, og de har vært over hele sør-Norge, sier informasjonsansvarlig Stian Gihle, som er kommet til Oppdal for å overlevere bilen.

– De var en stund på tur til Finnmark, men da klarte noen sørpå igjen å løse oppgavene, slik at de snudde og kjørte sørover igjen.

Gihle er imponert over interessen på facebook. Peugeot har tidligere kjørt to lignende konkurranser, og fått massiv oppmerksomhet på det sosiale nettverket.

– På 10 dager fikk vi 15.605 medlemmer. Spillene vi utviklet der inne ble på ti dager gjennomført 716.000 ganger. De to guttene kjørt 66 mil hver dag, det blir til sammen 660 mil, på ordre fra deltagerne.

Gihle forteller at Peugeot har over 25.000 tilhengere på facebook, og at det kan bety at man om noen år selger biler over nettet på denne måten.

Trygve Lauritzen er ikke på facebook, men har hørt fra folk på sin egen alder at det er morsomt i begynnelsen, men at interessen fort dabber av.

– Jeg har mer enn nok med smarttelefonen, sier han.

Han forteller at forrige gang de lanserte nybil, foregikk dette på sms, og at femti personer kom for å prøvekjøre bilen.

– Men jeg tror vi må ha bilforretninger en stund til, sier han.

– Jeg tror folk setter pris på kontakten med folk de kjenner i butikken.