Erik Høiem inviterer til utstilling i sitt atelier i Torgsenteret fra fredag til søndag. Høiem vil vise en rekke bilder med motiver fra oppdalsnaturen.

Det er akvareller og akrylbilder Høiem viser denne gang.

Erik Høiem har lang kunstfaglig bakgrunn. Siden 1971 har han hatt kontinuerlig virke innenfor kunst, dels som billedkunstner, dels som intendant i Trondheims kunstforening. Han var også leder for Kunstakademiet i Trondheim i 16 år.

– Fra 1996 har jeg vært billedkunstner på heltid. Det har jeg aldri angret på, sier han.

Høiem er veldig opptatt av naturen og av å formidle lyset og stemningen.

– Jeg ligger ikke lenge om morgenen. Tvert imot. Det er tidlig om morgenen at lyset er på sitt mest spennende, og da er jeg ofte ute med fotoapparatet og videokameraet mitt for å fange stemningene. I atelieret henter jeg fram bildene og fester inntrykkene til lerretet.

På et tidspunkt oppdaget Høiem Oppdal. Nå bor han fast i fjellbygda og er ofte på turer for å hente inspirasjon. Bildene som henger i atelieret i Torgsenteret forteller sitt tydelige språk. Store formater og mindre formater. Akvarell og akryl. Her er motiver fra Gjevilvassdalen, Dindalen, Drivdalen og andre steder der lyset har fascinert kunstneren.

– Tidligere jobbet jeg mye med oljemaling. De senere årene har jeg gått over til å bruke akryl. Det er mer praktisk. I motsetning til olje tørker akryl raskt, slik at det er mulig å male over.