SKIBAKKENE I OPPDAL: Driftssjef Håkon Wognild i Oppdal Skisenter er optimistisk. Værprognosene gir håp om snarlig skiåpning i Oppdal. Han tror på skiåpning i Stølen allerede neste helg. – Ja, jeg gjør faktisk det. Vi har oppgradert snøanlegget i Stølen. Tirsdag kveld ble det prøvekjørt og funnet i skjønneste orden. Straks minusgradene kommer vil vi starte snøanlegget og produsere det vi makter. Når så meteorologene spår nordvest med snø utover i utover i neste uke, har jeg virkelig tro på en snarlig skiåpning, sier Håkon Wognild.

Tilbake til det «normale»

Det vil i så fall bli et normalt åpningstidspunkt i Oppdal. Bortsett fra fjorårets katastrofe med åpning først i midten av januar, har ofte skiheisene i Oppdal vært i drift fra midten eller siste halvdel av november.

Det er ikke bare snøanlegget i Stølen som er oppgradert. Håkon Wognild kan fortelle om flere nyheter og forbedringer.

– Den største nyheten er kanskje at vi har flyttet terrengparken i Vangslia til området ved den gamle stolheisen. Der blir det nå lagt rør for nytt snøanlegg, noe som gjør at vi kan produsere snø og sikre topp forhold gjennom hele sesongen. Med mer snø kan vi bygge flere elementer og gjøre terrengparken til en av de aller beste i hele landet, sier Håkon Wognild.

Mange rabatter

Heiskortprisene i Oppdal er klare og de vi fortsatt ligge på et «lavt gjennomsnittsnivå» for heisanlegg på samme størrelse som det i Oppdal.

– Sesongkortet koster i år 3900 kroner for voksne og 2900 kroner for personer under 16 år. Men de som kjøper heiskort senest 15. november blir innvilget en rabatt på 200 kroner.

«Familietaket» på 9.800 kroner er fjernet, men dette er erstattet av andre rabattordninger som gjør at familier kan komme ut på samme gunstige nivå i år som i fjor. Fra tredje familiemedlem innvilges 500 kroner i rabatt.

Det vil si 700 kroner i rabatt hvis kortet blir kjøpt senest 15. november. Videre har vi innført en rabatt til alle som er medlemmer av et eller annet idrettslag som er registrert i Oppdal. Denne rabatten innvilges både til medlemmer av Alpingruppa i Oppdal Idrettslag og for eksempel Mitbygda Skytterlag, sier Håkon Wognild.

Venner

«Venner av Oppdal» blir tildelt et fordelskort som gir rabatt både på heiskort og varekjøp i utvalgte butikker i Oppdal. Alle kan bli «oppdalsvenn» - både innenbygdsboende, hytteeiere og alle andre.

Rabattordningene er i år så omfattende at den som vil ha heiskort bør få hjelp til å orientere seg før en går til anskaffelse av heiskort. Håkon Wognild lover at det vil bli gjort.

– Men det viktigste nå er å huske datoen 15. november. Til og med denne dagen er alle sikret en eller annen form for rabatt på heiskortet, sier Håkon Wognild.