Harstad: Oppdalsjenta har langt flere trøblete sesonger bak seg og har ivinter vært bedre enn noen gang til tross for tynttreningsgrunnlag. Lørdagens tremil i Kilbotn utenfor Harstad ble enny opptur.

- Det har gått mye bedre enn jeg hadde trodd ogforventet i vinter, og det var artig å avslutte med en sjetteplasspå denne tremila. Nå vet jeg at kapasiteten er ganske grei, og jeggleder meg til ikke å skulle starte sommertreningen helt på null.Nå har jeg dette grunnlaget å bygge videre på, sier Slind tilOpdalingen etter målgang.

Dårlige ski

Sesongens siste NM-renn blepreget av vanskelige forhold. Underveis brøt sola gjennom og ga noenær samtlige løpere problemer med festet.

- Jeg fikk høre at allehadde dårlige ski, og at jeg bare måtte krige inn. Det var egentligmotiverende å høre at det ikke bare var jeg som sleit. Da handletdet om å jobbe med seg selv og ta en indre kamp, sier lillesøster Slind.

- På sisterunden var det verken glid eller feste, mendet var likt for alle. Og da er det egentlig greit. Jeg er veldiggodt fornøyd med sjetteplass, tilføyer hun.

I mål var Kari slåttmed to minutter og ti sekunder av bronsevinner Astrid UhrenholdtJacobsen. Langt større var avstanden opp til norgesmester HeidiWeng. Enebakk-jenta var i helt egen klasse i Harstad og vant mednesten fem minutters margin til sølvvinner Martine Ek Hagen. MellomKari Øyre Slind og Weng skilte det sju minutter og 38 sekunder imål.

God sesong

Med lørdagens tremil er årets sesong over.

- Det erfaktisk litt godt at det er slutt. Jeg trodde ikke jeg skulle blilei av å gå skirenn i år, i og med at jeg har gått så få, men manblir likevel litt utladet når det nærmer seg vår, sier Kari.

Nå serhun fram mot en periode med lystbetont trening. Inspirasjon foranneste sesong har hun masse av.

- Jeg føler at jeg har prestertbedre i år enn noen gang. Jeg er kortere tid bak de beste enntidligere, til tross for at jeg har dårligere grunnlag enn noengang. Og helsemessig er situasjonen i hvert fall bedre enn den noengang har vært.

Magetrøbbel for Silje

Også storesøster Siljestilte til start på lørdagens tremil. Hun måtte imidlertidkapitulere etter rundt 15 kilometer.

- Jeg hadde en mage som sloseg vrang. Jeg fikk krampe, og når det da var så langt igjen, vardet ingen vits i å fortsette. Det er vanskelig å gå godt teknisknår man har vondt i magen, sier hun.

Sesongen har uansett vært godogså for henne.

- Som helhet er jeg veldig fornøyd. Ved siden avdagens tremil har jeg kanskje gått ett annet dårlig renn. Jeg hartatt steg og hevet nivået, fastslo Silje, som ble nummer to i åretsnorgescup. Det ga en premiesjekk på 13.000 kroner.