Tirsdag 6. januar får kulturhuset besøk fra Nord Trøndelag Teater med en flott kabaret: "Nabosommer - på jakt etter solen".

- Her kan vi love sommerstemning og mye fin musikk fra den svenske viseskatten, sier kulturhussjefen Bjørn Andreassen.

Ensemblet består av mange dyktige sangere og musikere, blant annet Askil Holm (kjent fra bl.a. Gitarkameratene) og Christin Hoff, kjent for de fleste i Oppdal i flere sammenhenger. .

Nabosommer er en kabaret med musikk av svenske visesangere

- fra Bellman og Taube til Adolphson og Vreeswijk, m.fl.

Regi og manus: Anderz Døving fra Levanger/Oslo

Musikkarrangement: Åsmund Flaten fra Trondheim

Medvirkende: Askil Holm fra Namsos, Christin Hoff fra Orkdal, Kristoffer Sagmo Aalberg fra Harran (Grong), Tone Søyset Døving fra Levanger/Todalen på Nordmøre, Ola Fjellvikås fra Stjørdal/Steinkjer, og Thea Borring Lande fra Nesodden.

Orkester: Daniel Hovik (kapellmester og piano) fra Namsos, Dag Erik Oksvoll (perkusjon) fra Bjugn, og Jon Krogstad (bass) fra Orkdal.

Forestillingen tar utgangspunkt i den svenske viseskatten, og ønsker å varme publikum i en ellers kald og grå årstid. Grunnideen er tanken om at ”gresset alltid er grønnere på den andre siden”, men når det kommer til stykket kanskje det ikke er bedre hos naboen allikevel.

Kabareten er bygget opp med en handling som tar utgangspunkt i sangtekstene, som skaper dialogene og dramaet i stykket. Vi påstår i oppsetningen at gjennomgangsfigurene til f.eks. Taube eller Vreeswijk egentlig er de samme personene, som bare er blitt gitt ulike navn.

Hovedscenografien er bilder fra den Nord-Trønderske sommeren.