OPPDAL: Allerede 14. februar er det klart for SkiEnern. Rennet er for lengst kommet med på skiforbundets terminliste, og det er klart at IL Snøhetta blir arrangør av det nye rennet.

I Gjevilvassdalen

– Planen er at løypa skal gå i Gjevilvassdalen, og at det lengste alternativet skal være rundt 45 kilometer. Vi vil imidlertid satse på flere alternativ, slik at det skal finnes noe som passer for alle, også de mellom fem og 17 år, sier Mette Flotten som er daglig leder i SykkelEnern.

Foreløpig er det ikke helt klart hvor rennet skal starte. I utgangspunktet hadde initiativtakerne ønsket start i Oppdal sentrum, men av praktiske grunner ligger det an til å bli enten på Midtbygda skole eller Grøtsetra.

Datoen 14. februar er ikke tilfeldig valgt. Da er det nemlig vinterferie, og det er mye folk i bygda.

– Vi ønsker at SkiEnern skal bli like populær som SykkelEnern, og at alle som deltar skal føle at de er en virkelig ener, legger Flotten til.

For hardhauser og andre

FjellEnern er foreløpig mer på snakkestadiet. Foreløpig er det ikke gjort avtale med noen arrangør, men mye ligger an til at det blir Vollan-Oppdal Friidrett som får oppgaven.

Heller ikke løypetrasseer er bestemt, men det forslag på ei løype som byr på rimelig store utfordringer. Forslaget på ruta fra Oppdal sentrum, opp skaret langs Mjøabekken, over Gråhøa og videre opp på Sissihøa, før turen går ned igjen til sentrum via Almannberget, skulle lokke fram hardhausene blant oss. Om det blir slik, vil det naturligvis også for FjellEnerns vedkommende bli flere og lettere alternativ, slik at alle kan finne noe som passer for seg. Mette Flotten opplyser at også andre alternativer er under vurdering som hoveddistanse, blant annet en rute bare over Almannberget eller en over Hovden.

Les mer i Opdalingen tirsdag.