FAGERHAUG: Fredag den trettende juni er det Rute 4 med Evert Taube som innleder underholdningshelgen på Fagerhaug, i Skogtun.

Lørdag 14.juni er det offisiell åpning av helgens tradisjonelle markedsdager. Det er i år, som det har vært før, klart for mesterskap i både kaldkauk og tautrekking, og det er anledning for alle å melde seg på,.

Frode Haarstad er innleid som konferansier, og han tilfører som vanlig en humoristisk snert over arrangementet.

Best på bygda

– Jeg skal nok snakke litt om hvor tøft det er at vi slipper å bo i byen alle sammen, smiler han. – Det er så forbasket usentralt å bo i en by.

Forklaringen på dette kan han nok komme til å utdype under arrangementet.

Det blir stands med håndverkere og lokale aktører, tradisjon tro, og også dette er en fordel i forhold til byen, mener Haarstad.

I en by treffer du mer folk, men hva skal du med dem? Du kjenner dem ikke likevel. Skal du handle her i distriktet, vet du hvem du handler med. Du har handlet med dem før. Det er trygt og godt.

Mange man har handlet med før, har også begynt å selge nye ting, det får folk se når de kommer.

Den engasjerte konferansieren legger til for egen regning:

– Det er klart det er spennende å handle i byen, men man blir som oftest ikke mindre fornøyd når man handler med kjentfolk.

Suksesskonsert søndag

Samtidig blir det lavvo med sang og musikk for barna, og Kjillarbandet på Fagerhaug har til og med premiere på Oppdalsporten.

Rasmus og verdens beste band er det store trekkplasteret på søndag. Disse spiller på lag med barna, og har skjønt en del ting. Blant annet at det er «Heslig å kysse.»

Den lokale dyktige unge gitaristen Vegard Trenmo Ring er re-booket til Fagerhaugdåggån.

– Han har hatt en heftig diskusjon med gitarlæreren sin om hvilke låter han skal spille, forteller gitarlærer Haarstad.

– Han har så forbaska klare meninger.

De har mange lange diskusjoner om hvilke artister som er verdt å bry seg med.

– Johnny Cash er tøffest av alle, visstnok. Og han har lagt lista høyt, når han spiller Stairway to heaven, av Led Zeppelin.

VERDENS BESTE: Bandet kommer fra Trondheim og består av Rasmus Rohde gitar/sang, Erlend Smalaas bass/tuba/sang og Jovan Pavlovic trekkspill/sang. Rasmus Rohde er frilansmusiker og tekstforfatter.
NESTEN SOM CASH: Tretten år gamle Vegard Trenmo Ring fra Oppdal spiller «Folsom Prison Blues» nesten slik Jonny Cash gjorde i sine glansdager.