SUNNDAL: Sødahl fisker normalt bare med flue, men hadde utstyrt seg med slukstanga og en bronse «Ruggen» da han dro til elva rett før klokka tre natt til onsdag.

Allerede på første kastet fikk han føling med storfisk.

– Den var så vidt bortpå, men fulgte sluken helt inn til land. Den var bare en meter fra bredden da den slo med sporden inne ved steinene og snudde, sier en opprømt Sødahl. Han så den var stor, men tippet på rundt ti kilo.

Elva var klar og fin, og han så laksen godt ute i strømmen. Han kastet derfor sluken ovenfor fisken, uten at den ville ta. Men på tredje kastet ble det fart på storlaksen. Den gikk rett på sluken, og snudde.

– Akkurat da dro jeg til, sier Sødahl.

Fisken var tung, og gikk rett ut i djuphølen og stilte seg opp. Sødahl bestemte seg for å kjøre fisken steinhardt og hadde dratt til bremsen. Han var alene på Sjøllandneset, fiskekameraten Einar Snekkevåg skulle også ut, men var forsinket og hadde ennå ikke kommet.

Derfor måtte han klare seg sjøl få storfisken i land. Første forsøk på å få fisken opp på sandbanken, mislyktes. Men andre gang la laksen seg på sida, og med et godt tak i gjellelokket, fikk fiskeren berget fangsten.

– Det kan ikke ha tatt mer enn 15-20 minutter, sier Sødahl.

Laksen ble veid til anselige 16,8 kilo. Lengda var 112 centimeter. Etter all sannsynlighet er det en oppdrettsfisk, uten at det var noe skår i gleden i all jubelen på Sjøllandneset.

Med 16,8 kilo laks har Sødahl tatt en soleklar ledelse i Aura Avis sin fiskekonkurranse.

Han tviler imidlertid på at det vil holde sesongen ut.

– Det er stor laks på elva og flere slike som denne her i år, sier han.

Det hører ellers med at laksen var fri for lus og trolig har stått i elva ei stund. Kanskje var det samme fisken Snekkevåg drogst med på samme sted ett døgn tidligere.