- Han hadde verken underlag, jervenduk, reinsskinn, stormkjøkken, rødsprit eller noe særlig med mat. Han hadde stort sett ikke noe annet enn det han hadde på seg, fortalte operasjonsleder Finn Skårsmoen på pressekonferanse nå rundt midnatt.

Seem var imidlertid kledd i gode, ordentlige kjøresko, hadde vindtette bobbel-klær på både føtter og kropp, skikkelig lue og votter samt lag på lag innover.

Likevel var han ganske gjennombløt. Væromslaget som gjorde at hundene nektet å gå lenger startet antakelig med regn.

Lot seg snø ned

Mens Seem ennå hadde batteri på mobilen var han flere ganger i bevegelse for å få dekning. Dette har gjort at man kunne sirkle ham inn på oppdalssida av grensa mellom Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag fylke. Alle telefonbevegelser var registrert på baser i Storlidalen. Straks en kommer til Innerdalsporten registreres signalene på en base i Møre og Romsdal.

Etter at Seem gikk tom for mobilbatteri har han holdt seg helt i ro i pulken. Her har han latt både hunder og seg selv snø ned, men har vært oppe et par ganger for dag for å rydde ren sleden.

Passert av tråkkemaskin

Lørdag var det ikke særlig med mat, og Skårsmoen kunne fortelle at han hadde spist rett i koppen til frokost. Bar.

Seem har også forsøkt å holde seg våken. Ting tyder likevel på at han har duppet av, dette mener også Seem selv, da ei tråkkemaskin må ha passert rundt en halv time før funnet ble gjort. Da var det også tettere vær. Da tråkkemaskina kom tilbake på ny runde var han våken.

- Uforskammet god form

- Han er i uforskammet god form, konstaterte Skårsmoen.

Seem er testet for hypotermi og frostskader, og førstesjekken som ble gjort på Storli gård viser at det står bra til. Seem er nå underveis i ambulanse til St. Olavs hvor han vil bli undersøkt grundigere. Det er gjort klart for veneflon for sikkerhetsskyld. Skårsmoen kjenner ikke til kroppstemperaturen til Seem da han ble funnet.

Til tross for å sittet stille i over 30 timer kunne Seem gå på egne ben nesten uten støtte bort til tråkkemaskinen.

Foto: Siv Storløkken
Foto: Siv Storløkken
Foto: Siv Storløkken