Storlidalen løypelag garanterer løyper inn til Tovatna. Men rundt vatna må man nøye seg med skuterspor. RANDI GRETE KALSETH

STORLIDALEN: Geir Jacobsen og Marit Martinussen fra Trondheim har akkurat gått i skisporene som Hallvard Storli har tråkket opp, og er godt fornøyd med sporene. Selve gliden var det så som så med, de hevdet å gå på fjorårets skismurning.

– Dette er helt enormt, sa Marit, og skrøt av den flotte naturen. Hun mente at man nesten ikke merket oppoverbakkene når man gikk, man ble så opptatt av å se på den fantastisk utsikten.

Løypetråkker Storli forteller at han også lagde løyper inn til Tovatna i julen, men de regnet bort. Nå derimot, ser det bra ut. Selv om han ikke lager løyper lenger enn til Tovatna på grunn av snømangel. Men han regner med å kjøre en tur med skuteren, slik at det skal bli spor. Denne søndagen har han tatt turen med løypemaskinen fordi det blåste ganske kraftig vind lørdag kveld. Med den løse snøen som finnes nå, fokker det seg lett til.

Storli mener det er godt skiføre, og en del skiløpere har allerede begynt å benytte seg av det. Men han regner med flere folk mot vinterferien, og da vil forhåpentligvis løypenettet gå helt inn til Lontjønna og rundt «Høa».