Oppdal Gartneri har fått oppdraget som byggherre, og hagen utenfor Oppdal helsesenter er i ferd med å ta form. Det har vært en lang vei fram til byggestart, men Kari Horvli Brend, Tone Lauvås, Signy Loe, Torunn Bell og leder i demensforeninga Sigrid Mesloe kan puste lettet ut.

– Det er helt herlig at byggingen nå har kommet i gang. Det har vært mye arbeid fram til dette, smiler Brend.

Ferdig i august

Det blir en flott inngjerdet hage demente kan bruke etter eget ønske. Planen er at den skal stå ferdig i slutten av august.

– Vi skal ikke plante all verden med sommerblomster, i og med at det blir sent på sommeren, men hagen skal være klar til å brukes, sier Mesloe.

En flott mur er allerede kommet opp. Det er planlagt gangsti, en liten bekk, diverse blomsterbed og et lite hus. Tegningene og planleggingen er det landskapsarkitekt Guri Conradi som står for.

– Hun stiller opp på fritiden sin og gjør arbeidet gratis. Det er mange som har hjulpet til i tillegg til at vi har fått inn penger gjennom kronerulling, sier Melsoe.

Oppdal Elektro har sponset med belysning, Kolo Veidekke gir stor rabatt på asfalt, Odd Fellow stiller opp med et dugnadslag, Oppdal blomsterforretning gir store blomsterpotter med blomster og Oppdal Gartneri har sponset en del av steinen til muren.

-– Givergleden og responsen på prosjektet har vært veldig stor. Det gelder oss veldig at så mange har engasjert seg, sier Mesloe.

Det skal være en stor åpning av sansehagen når den står klar til bruk. Da kan alle selv få se hva de har vært med å bidratt til.