Politiet på Oppdal har jobbet iherdig siden lørdag med å oppklare dieseltyveriene som har funnet sted på Oppdal den siste tiden.

- Vi har brukt store deler av mandagen til avhør og kartlegging av hva som har skjedd, opplyser førstebetjent Per Christiansen ved Oppdal lensmannskontor.

De har nå siktet to personer for heleri.

Jobbet tett sammen En hvit litauiskregistrert varebil har blitt observert på stedet sammen med traileren. Det skal ha vært et samarbeid mellom bilene, hvor de skal ha levert og mottatt diesel.

- Vi fikk tatt registreringsnummeret på varebilen og fant fram til en adresse hvor den tilhørte i Oppdal. Personen har tilknytning til stedet, forteller Christiansen. Bedratt sin arbeidsgiver Begge har erkjent forholdet.

- Det viser seg at sjåføren av traileren har solgt diesel til eieren av varebilen. Han har bedratt sin arbeidsgiver, og han har nok ikke noen jobb lengre, sier førstebetjenten.

Han skal ha fått 500 kroner for den dieselen han har stjålet fra sin arbeidsgiver.

- Begge kommer til å bli presentert for forelegg, sier Christiansen.

Nytt tilfelle tirsdag I morgentimene tirsdag fikk politiet melding av en utenlandsk trailersjåfør som hadde blitt frastjålet diesel mens han stod parkert ved Grønnbakken for natten.

- Vi kommer til å jobbe videre med denne saken og prøve å få en oppklaring i hva som har skjedd, opplyser Christiansen.