LERKENDAL: – Vi hang ikke med helt inn i fjor og har forhåpninger om å gjøre det i år. Så langt i cupen har vi spilt en hjemme og tre bortekamper. Det ligger kanskje an til at vi får hjemmekamp nå, sa Skjerve da 3-0-seieren over Tromsø var i boks. Han er ikke så opptatt av om kvartfinalen spilles på eget eller fremmed gress. 1991-modellen mener det vil være kjekkere med hjemmekamp i en eventuell semifinale eller finale. Men er klar på at de må passere to hinder til før de eventuelt kommer så langt. Kvartfinalene trekkes for øvrig rett over helga.

– Hvilken ønskemotstander har du i kvartfinalen, Ivar?

– Det er flere klubber som spiller i helga. Derfor vet jeg ikke hvilke lag som har gått videre. De som går videre til kvartfinale holder som regel bra nivå. I Jet-turneringen beviste Rosenborg at de er på høyde med alle når det fungerer. Tromsø gjorde også en bra figur i Jet. Jeg føler allikevel vi hadde bra kontroll på tromsværingene på Alfheim. Sjansestatistikken avgjorde vi til vår fordel med 12-3. Sånn sett kunne vi ha vunnet mer enn 3-0. Men vi slet med uttellingen, sa Skjerve som begynner å bli bereist i fotballsammenheng.

Ivar har vært med Rosenborg på treningsleire i utlandet og deltatt i turneringer i Nederland og andre steder. Andreårsjunioren spilte juniorkamp i Tromsø på onsdag og mandag venter 2.divisjonskamp i Kristiansund. Fortsatt har han til gode å hospitere med juniorlaget. Etter hvert håper friskusen det skal by seg mulighet for å hospitere med de beste på Lerkendal. Han vet bedre enn noen annen at nåløyet for å få A-kontrakt er trangt. Det har mange juniorer fått erfare de siste årene. Senest Pål Andre Helland som nå lånes ut til Ranheim. Han har vært mer eller mindre fast på G 19-landslaget og har allerede debutert i eliteserien.

– Helland vil ikke være aktuell for juniorlaget i høst når han nå blir Ranheim-spiller. Det er fare for at hemnværingen kan bli savnet. Men vi har stor bredde og mange gode juniorer i stallen, sier Ivar. Han er en av de mest betrodde spillerne til trener Ståle Stensaas. Den tidligere proff og landslagsspilleren har klokketro på rennbyggen som er en av bærebjelkene på juniorlandslaget. Stensaas har stor tro på at Ivar kan bidra til at det blir en bra høst for RBK-juniorene. I følge treneren er den offensive backen en av de som har hatt størst fremgang under hans ledelse. Han betegner det lokale innslaget en spennende spiller.