RENNEBU: Terje Uvs band er booket. Det er virkelig en countrybølge på vei inn over Trøndelag om dagen, med band som Ida Jenshus, Texum og Bönkers. Fellesnevneren for alle er at de har høstet strålende kritikker og blitt publikumsfavoritter over hele Norge. The South er siste skudd på stammen.

Med støvlene godt plantet på trøndersk jord, slipper endelig The South sitt debutalbum på MBN mandag 16.mars! Veien har vært kort, men lang for bandet, som i løpet av sine fem første konserter i 2007 allerede hadde rukket å spille for over 10.000 mennesker, deriblant som oppvarming for Britiske Travis i Trondheim og Oslo.

The South har sitt utgangspunkt i vokalist og låtskriver Alexander Pettersen, som i en årrekke har vært musiker for artister som Ida Jenshus og Marthe Valle. Etablerte musikere fra andre Trondheimsband som Johndoe, Dadafon og The Sound Syndicate fant låtmaterialet spennende og ville hjelpe til på veien.

Etter hvert ble livet på landeveien et såpass godt avbrekk fra gårdsdrift og husbygging at medlemmene slo rot i bandet. Felles for de alle er at de har en sterk forkjærlighet. til artister som Steve Earle, Bruce Springsteen og Ryan Adams.

SOLID: Rennbyggen Terje Uv hoppet fra JohnDoe til The South og landet med støvlene godt plantet på bakken.