Tre hytteeiere var onsdag kveld samlet på Berkåk for sammen med byggeleder, hytteleverandør og underleverandører å diskutere fremdriften i prosjektene.

– Et slikt samarbeid tror jeg er nokså uvanlig, sier byggeleder Trond Narve Stavne.

Det ble modellen «Lysthus» de tre hytteeierne, uavhengig av hverandre, valgte i konkurranse med andre hytteleverandører. Jo Kalland i Rindalshytter synes det er flott at alle underleverandører kan samles på denne måten.

– At lokale underleverandører kjenner hverandre, gjør at vi unngår at snekkeren må vente på rørleggeren som må vente på elektrikeren. De møtes jo på butikken dagen etterpå, sier han med et smil, men alvorlig ment.

Lojalitet og eierskap

Samarbeidet fører til lojalitet og eierskap til prosjektet, og Kalland synes det er fint at hyttebyggerne kan få kontakt med lokalt næringsliv på denne måten.

Kalland ønsket at byggeleder skulle sette sammen et team av lokale underleverandører, og da ble Ramstad Maskin, Kraftlaget, Murer’n Tommy Skamfer, rørlegger A.R. Helgemo og Rennebu Hytteservice valgt.

– Vi er et lag som har valgt å gå sammen og anbefale hverandre, sier Stavne.

– Hytteeierne står selvsagt fritt i å velge de leverandørene de selv ønsker, men dette er en mulighet for oss til å selge inn våre tjenester, og for dem til å komme med sine ønsker, legger Jon Tormod Holiløkk i Ramstad Maskin til.

Tore Øverland i Kraftlaget representerer leveransen av strømforsyningen til fritidsboligene, og Øverland synes også det er flott å møtes på denne måten.

– Det er veldig greit å møte folk ansikt til ansikt. Slik unngår en misforståelser under prosessen, sier han.

Forpliktende

Rørleggeren mener på sin side at et slikt møte ikke bare sikrer arbeid for lokale aktører, det er også forpliktende.

– Når man møtes på denne måten, blir man forpliktet til å følge opp under byggeprosessen, sier Arnt Roar Helgemo.

Ordfører Ola Øie stakk også innom for å ønske de nye hytteinnbyggerne velkommen til Rennebu, noe som falt i god jord.

– Rennebu har et uttalt mål om å være en hyttekommune, og at ordføreren kommer og snakker med oss, viser at det er seriøst ment, sier Jo Kalland.

Kari Myhre og Erland Engvik fra Vanvikan gleder seg til å ta turen over fjorden, når hyttedrømmen på Nerskogen snart blir en realitet.

– Vi har vurdert flere alternativer, men har alltid kommet tilbake til Nerskogen. Turmulighetene sommer som vinter, med fiskevatn, turstier og masse variert terreng var viktig. Vi bor jo rett i terrenget, sier Myhre.

Kontakt med lokale leverandører, ser hun på som en udelt fordel.

– Det skaper nærhet og trygghet å ha lokale folk som fagpersoner. At ordføreren stakk innom synes jeg også var veldig flott, sier hun.