OPPDAL: Det så dramatisk ut da tilsynelatende skrekkslagne markører fra Oppdal videregående skole befant seg på balkongene i fjerde etasje på hotell Nor, mens røyken slo ut gjennom vinduene.

Heldigvis var det bare en øvelse denne gangen, men livaktig som den var, ble den skremmende nok for mange. Ikke minst for representantene fra Oppdal booking, som hadde tatt initiativ til øvelsen, men også for de stakkars markørene som måtte finne seg i å vente nesten en time i røyken før brannvesenet fikk hentet dem ut.

Klokka 17.02 gikk alarmen i Oppdal. Men allerede der hadde det vært svikt i varslingen, slik at sentralen i Trondheim måtte benytte reservevarslingen for å nå oppdalsmannskapene. Derfor var det ekstra lange minutter for de ansvarlige på hotellet.

Hele syv lange minutter fra resepsjonist Malou Brunborg varslet brannvesenet i Trondheim tok det, før oppdalingene fikk alarmen.

Klokka 17.05 var imidlertid overbefalet på plass og kunne overta ansvaret, og 17.13 var røykdykkere på plass i fjerde etasje.

Nesten førti minutter senere, klokka 17.55, var den siste gjesten reddet ut av den brennende bygningen.

Likevel var mannskapene fra politiet, brann og redning, FIG (Sivilforsvaret) og Røde Kors fornøyde med operasjonen.

Beredskapssjef Erling Klomsten fra Sivilforsvaret i Sør Trøndelag sier at til tross for at det tok lang tid, gikk som normalt denne gangen. Han inviterte oppdalsmannskapene til å delta på en storøvelse neste år, i snøskred.

Også noe som skulle være aktuelt.