Suite 16 er en boyband-gruppe som ble startet gjennom reality-programmet Project Boyband på TV2 i 2014. Bandet består av Alexandru (15), Andreas (19), Kevin (16), Vemund (20) og Thomas Alexander (18), det skriver NRK på sine nettsider.

Opdalingen møtte 15-åringen fra Berkåk like før jul, hvor han kunne fortelle at det har vært hektiske perioder, men at hele opplevelsen har vært veldig artig.

I lø­pet av året har gut­te­ban­det opp­trådt på uli­ke are­na­er. Blant man­ge opp­tre­de­ner var kon­ser­ten un­der Norway Cup ett av høy­de­punk­te­ne. Grup­pa har også vært på sce­nen i «All­sang på gren­sen».

– Vi har opp­trådt en del og vi er kom­met mye nær­me­re hver­and­re, sier Ale­xan­dru.

Opdalingen fikk vite før jul at bandet haddet noe stort på gang på nyåret. Men en hemmelighetsfull Alexandru ønsket ikke å røpe noe til lokalavisen da.

Midt imel­lom pla­te­inn­spil­lin­ger, kon­ser­ter og ho­ved­rol­le i sko­lens mu­si­kal­opp­set­ning, har også Ale­xan­dru van­lig sko­le­gang å ta hen­syn til. Noe han tar på al­vor.

– Jeg prø­ver så godt jeg kan å gjø­re det godt på sko­len. Det er vik­tig med ut­dan­nel­se, og hit­til har det gått bra å kom­bi­ne­re, sier den jord­næ­re pop­ar­tis­ten.

Suite 16 deltar i MGP for aller første gang med låta "Anna Lee". Tekst og melodi er skrevet/laget av David Bjoerk, Andreas Moe, David Eriksen og Alexander Austheim

Favoritt hos Bookmakerne

Bookmakerne har allerede pekt ut Agnete Johnsen til Melodi Grand Prix-favoritt, mens Suite 16 følger på en 2. plass på listen. - Etter å ha sett deltagerlisten og hørt en liten bit av hver låt, så er det ingen tvil om at vinnersjansene  er store for Agnete Johnsen, sier Merethe Krohn fra spilleselskapet Betsson.com i en pressemelding.

Betssons norske markedssjef er stor Eurovisionfantast og innrømmer at det norske feltet har sett sterkere ut før.

- Det er  nok ikke mange som kan utfordre Agnete Johnsen om en Stockholmtur. Suite 16, Freddy Kalas og Macheda  er de største konkurrentene slik vi ser det. Stine Hola Ulla blir en outsider, sier Merethe Krohn og legger til at resten av feltet har 11.50 i odds og vil være en kjempeoverraskelse om de skulle vinne den norske finalen.Vinnerodds Melodi  Grand Prix fra Betsson.com:

Agnete “Icebreaker”3.00
Suite 16 “Anna Lee”4.50
Freddy Kalas “Happy Rush”4.50
Makeda “Stand Up”5.00
Stine Hola Ulla “Traces”7.50
Stage Dolls “Into the Fire”11.50
Elouiz “History”11.50
Pegasus “Anyway”11.50
Laila Samuels “Afterglow”11.50
The Hungry Hears Featuring Lisa Dillan “Laika”11.50
Rennbygg Alexandru Gros Grindvoll synger i boybandet Suite 16. Foto: Privat