OPPDAL: Forrige gang ble det en braksuksess. Dermed var det ingen vanskelig avgjørelse å begynne planleggingen av det neste OppdalsLANet.

– Det har vært stor etterspørsel. Folk spør og graver, og lurer på når neste LAN er. Jeg kan ikke gå på fest uten at noen spør om LAN. Det er veldig artig. Fra deltakerne var det ingen negative tilbakemeldinger. Bare konstruktiv kritikk på småting, som vi selvfølgelig har tatt med oss videre, sier Halvard Lønseth.

Spesielt foreldrene var kjempepositive, i følge Lønseth.

Utvidet aldersgrense

På forrige LAN fikk arrangørene en del spørsmål om den begrensete aldersgrensa. Det har de gjort noe med denne gangen. Den nedre aldersgrensa er senket til 8. klasse, mens de har fjernet en øvre aldersgrense.

Taket for antall deltakere er doblet siden sist. Nå slipper de 80 inn i allsalen på kulturhuset.

– Det sprer seg fort og allerede har 42 meldt seg på, men det er fortsatt mange plasser igjen så det er bare å melde seg på, sier Lars Kristian Strand.

Det var på oppsummeringsmøtet etter det forrige LANet de ble enige om å arrangere et nytt relativt raskt. Det gjaldt bare å finne ledig plass i allsalen.

– Hva lærte dere av forrige LAN?

– At vi må fordele arbeidsoppgavene bedre. Mer teamwork, rett og slett, sier Cato Gravem.

Som eldstemann i crewet har Gravem forhåpninger om at den økte aldersgrensen skal gjøre LANet interessant for de over 20 også.

«Cato-show»

Konkurransene var også en stor suksess sist. Spesielt Counter Strike og Guitar Hero var populært. Konkurranseansvarlig Gravem lover at konkurransene skal bli enda bedre denne gangen.

– Konkurransene er under utvikling, sier han med et lurt smil. Han lover også mer «Cato-Show».

– Vi må folk opp å leke litt, sier han.

– Man ser at folk syns det er artig, selv om de blir litt lei etter hvert, legger Espen Nekstad Fjeldheim til.

Lager tradisjon

Vitnett er fortsatt hovedsponsor, og gutta håper å få med seg Nyvold, som sto for strømutstyret sist, også denne gangen.

– Vi er takknemlig for litt sponsing. Og vi har hørt at kommunen skal være interessert, sier Lønseth.

Årets første LAN arrangeres i allsalen i kulturhuset fra fredag 14. januar og varer fram til søndag 16. januar.

– Vi satser på å gjøre dette til en tradisjon som vi kan arrangere to-tre ganger i året, avslutter Gravem.