Oppdal: Ifølge tiltalebeslutningen og dommen fra 23. januar i år dro den unge trønderen til Oppdal skjærtorsdag i fjor med noen kamerater.

Det ble drukket alkohol, og ut på kvelden havnet han på et hotellrom på Hotell Nor hvor det var fest og en del mennesker.

Hvem er kjekkest?

Det oppsto en diskusjon med en annen person om hvem som var kjekkest, noe det var uenighet om. Dette resulterte i en konfrontasjon, der begge fikk beskjed om å forlate hotellrommet.

De to som var uenige om hvem som var kjekkest forlot hotellrommet, og møttes i gangen utenfor hotellrommet. I det tiltalte gikk forbi den andre personen, som ikke var enig i at han var den kjekkeste, slo tiltalte ham med knyttet neve eller med et glass eller en glassflaske i ansiktet med full kraft. Minst en gang, i henhold til tiltalebeslutningen.

Hardt skadet

Den fornærmede fikk et sår på innsiden av overleppen som måtte sys, hoven leppe, et kutt i pannen som måtte sys, og han brakk nesen og fikk et blåmerke under det ene øyet.

Han mistet bevisstheten og ble liggende i gangen til politi og ambulanse kom.

I ettertid har fornærmede slitt med tett nese og pustevansker når han sover.

Retten ser helt bort fra tiltaltes forklaring om at han opplevde at han ble angrepet bakfra, og at han bare forsvarte seg.

– Forklaringen står i svært påfallende kontrast ikke bare til alle vitneforklaringer, men også til det øvrige bevisbildet, er rettens vurdering, som mener at forklaringen er klart oppkonstruert.

Skjerpet straffenivå

Tiltalte har også tidligere fått et forelegg, for legemsbeskadigelse i Oppdal under særdeles skjerpende omstendigheter. Dette var før tiltalte var 18 år, og ble ikke tillagt vekt ved straffeutmålingen.

I dommen vises det til straffeloven som i 2010 ble endret med sikte på skjerpelse av straffenivået, særlig for vold utført i det offentlige rom.

– Dette er en sak som viser at alkohol og småkrangling kan utvikle seg til alvorlige situasjonen. Jeg vil anbefale at enkelte istedenfor å reise til fjells for å feste finner seg en god bok å lese, sier lensmann Finn Skårsmoen.