OPPDAL SKISENTER: Alle elementer i Miniparken blir små og trygge, altså med korte flater og små høydeforskjeller mellom hoppkant og landing. Det samme gjelder jibbeelementene, som er små og enkle. Miniparken vil bli et perfekt supplement til de store hoppene i Oppdals ordinære terrengpark, og den er ikke bare for barn.

-Det var faktisk en kar født tidlig på 70-tallet som lanserte ideen, nemlig Fri Flyts ansvarlige redaktør Erlend Sande. Han ønsket seg hopp tilpasset egen ferdighet, og det har han fått nå. Miniparken er særlig godt egnet for barn og nybegynnere, men også for de store guttene og jentene som føler seg litt for gamle for kjempesvære og moderne svev, sier pressekontakt i Oppdal Booking, Tore Meirik.

-Samtidig tror jeg slike småparker kan bidra til å åpne interessen for terrengparkkjøring, siden terskelen for å begynne blir lavere. Man trenger ikke lenger kjøre på ski eller snowboard 250 dager i året for å kunne kose seg i terrengparken. I tillegg viser erfaring fra andre destinasjoner med slikt tilbud at skadefrekvensen går betydelig ned, og andelen alvorlige skader også reduseres, legger han til.

Miniparken i Oppdal er bygd av parksjef Frode Norbeck, som lover at han ikke skal glemme den ordinære terrengparken. Oppdal Skisenter har for lengst kommet godt i gang med parktilbudet, og for andre sesong på rad ærklærte jibberne tidlig at skisenteret aldri har hatt så bra park tidlig i sesongen.

-Både Miniparken og den ordinære terrengparken vil utvikles kontinuerlig vinteren gjennom, lover parksjef Norbeck, som med splitter ny tråkkemaskin har bedre arbeidsforhold enn noen gang tidligere.

Miniparken åpner lørdag 17. januar klokken 10. Samme helg arrangeres JibCamp i Oppdal.