OPPDAL: Opdalingen er kjent med at arkitekt Kim Skaara i Skaara arkitekter kommer til Oppdal på mandag for å presentere tegningene over Hovdinntunet.

– Ja, det ble avgjort i dag, forteller Jan Kåre Husa i utviklingsenheten i Oppdal kommune.

Han er spent på presentasjonen, og kaller planene «spennende».

700 millioners prosjekt

Vegg i vegg med de 47 leilighetene på Hovdin Gård, på tomta der det gamle hotellet lå, skal det bygges opp et hotell – og leilighetskompleks til den nette sum av rundt regnet 700 millioner kroner. Harald Nyhaug og Arnt Gulaker er to av investorene i prosjektet.

154 leiligheter, 40 i hovedbygningen og resten spredt rundt, skal danne en egen liten destinasjon i destinasjonen Oppdal.

Det er planlagt underjordiske parkeringsanlegg i tilknytning til anlegget.

Det blir også et eget spa-anlegg, afterskiavdeling, nattklubb og skiutleie. Kanskje blir det også behov for en egen liten nærbutikk.

Miljøprofil

Det er stor grad av miljøprofil på prosjektet.

Man tenker å ha solcellepanel på hele fronten av hovedbygningen. Det skal være vannbåren varme, og annet energibesparende i anlegget.

Snøhettas arkitekter var tiltenkt å skulle tegne komplekset, men nå har de byttet arkitekter til Skaara. Det har ført til en forsinkelse i prosjektet, men investorene ønsker at det hele skal være ferdig i 2011.

I begynnelsen av april kommer Skaara tilbake til Oppdal for å presentere planene under en arkitektkonferanse i regi av Norske arkitekters landsforbund.

Denne konferansen heter I hytt og vær, og handler om hyttebygging, miljøverdier, stedsutvikling og byggeskikk.

Der skal blant annet også Bjørn Ove Ansnes holde et innlegg, om Oppdalstoppen fjellgrend.