OPPDAL: Vaktformidling.no forteller om ressurssvake personer som lever i frykt for eget liv som har fått hjelp uten at selskapet har tatt betalt for tjenesten. Personlig engasjement gjør at ansatte i vaktformidling.no driver livvakttjenester gratis.

Reelle trusler

– Når du vet at folk blir utsatt for reelle trusler er det vanskelig å si nei. Det er en fortvilet situasjon, sier Roger Mogstad

De tok kontakt med andre vaktselskap for å høre hva de gjorde i situasjoner der folk ikke har sjanse til å betale for beskyttelse.

– Vi snakket blant annet med et selskap i Ålesund. De fortalte at de samlet inn penger til en konto som ble brukt i slike tilfeller, sier daglig leder Kåre Moen (49).

Viktig jobb

Vaktformidling.no tok deretter kontakt med Kåre Holsetstuen, som representant for Oppdal Næringsforening. Han stiller opp og fronter innsamlingsaksjonen.

– Det er ikke vanskelig å være positiv til en slik sak. Vi ser at de gjør en viktig jobb for samfunnet, sier han.

Gratisoppdrag

Kontoen som blir opprettet står i Rådgivningsgruppens navn. Dette er selskapet Holsetstuen er ansatt i. Rådgivningsgruppen AS er også regnskapsfører for selskapet Vaktformidling.no.

– Det er viktig å presisere at pengene ikke skal gå til den daglige driften av Vaktformidling.no. Pengene skal kun brukes til oppdrag som de tidligere har gjort gratis, sier Holsetstuen.

Les mer på vaktformidling.no