OPPDAL: Ifølge pressekontakt Endre Løvaas, vil det meste av den nordiske eliten innen ski og snowboard delta under årets MegaPark i Oppdal, med innlagte konkurranse-høydepunkt fredag, lørdag og søndag.

Hoppdesigner

Parklegenden Lars Mattsson er hentet inn fra Sverige til å designe hoppene i parken som skal gjøres i stand til MegaPark i Vangslia. Mattsson har en solid merittliste fra å ha bygget noen av ski- og snowboardverdenens mest spektakulære og fotogene hopp de siste årene.

– Preppemaskinene har allerede vært i sving en god stund. Atskillig tusen kubikkmeter med snø er flyttet som grunnlag til spektakulære hopp, sier Løvaas.

Hele Vangslia omgjøres til en spesialdesignet park. I fjor deltok over 600 jibbere, proffer som amatører, side om side. Alt fra X-Games vinner Torstein Horgmo til 35 år gamle Hans Olsen som snurret sin første 360.

– Vangslia blir rett og slett bygget om sin i helhet, med 600 høydemetre og 2 kilometer med hopp i alle mulige størrelser og fasonger, rails, rekkverk og andre elementer som det snurres og lekes på, sier Løvaas.

Bredde

MegaPark er et inkluderende breddearrangement, konkurransefokuset er tonet ned.

– MegaParks unike format gjør også at fotografer fra hele verden inntar Oppdal i disse dagene, for å forevige topp action av rookies og verdensstjerner uten startnumre på brystet, sier Løvaas.

MegaPark arrangeres av Fri Flyt, i samarbeid med Oppdal Skisenter og en rekke bransjeaktører.