OPPDAL: Røde Kors hjelpekorps fra både Oppdal, Rindal og Surnadal rykket ut da tre turkamerater fra Sunnmøre ble meldt savnet tirsdag formiddag.

Først klokken 16 fikk kameratene gitt beskjed om at de var i god behold, og hjelpekorpsene kunne parkere snøscooterne og avslutte aksjonen.

I 18.30-tiden mandag kveld varslet de tre om at de var værfaste og ville gjøre vendreis på sin ferd fra Trollheimshytta til Gjevilvasshytta.

Ble bekymret

Senere hørte ingen fra dem, og klokken 10.30 ble de meldt savnet av den enes arbeidskollega.

Det hadde ikke vært mulig å få kontakt med dem på mobil, men det var kjent at de slo av telefonene for å spare strøm. I tillegg er det som kjent ikke like god dekning i hele Trollheimen.

– Da man ikke fikk kontakt, ble man bekymret og et redningsoppdrag ble satt i gang, forteller operasjonsleder Astrid Metlid, som omtaler kameratene i 20-årene som unge, spreke menn, men ikke turvante.

Beklaget bryderiet

Klokken 16 fikk altså turfølget gitt lyd fra seg. Da var de på toppen av Falkangerhøa, og var underveis til Gjevilvasshytta etter å ha overnattet på Trollheimshytta.

To av tre telefoner var da strømtomme, mens den siste bare hadde ti prosent batteri igjen.

17.40 fikk politiet melding om at de var vel framme på Gjevilvasshytta, og at de skulle gå videre fram til Osen hvor de hadde parkert.

– De takket for hjelpen og beklaget bryderiet, forteller Metlid.