Heissjef Arnulf Erdal har brukt dagen på å skyve snø nedover anlegget for at det skal bli mulig å kjøre på ski hele bakken ned i Hovden.

Snøen nederst har stort sett smeltet, og det har vært en hektisk aktivitet for å ordne nok snø.

Andre steder i Stølen og Vangslia jobbes det også hardt for å få til best mulig forhold i løypenettet til påsketuristene inntar Oppdal fra i dag av.

Gode forhold

- Selv om vi gjerne skulle hatt mer snø, får vi til gode forhold som vi tror skal vare gjennom påsken, sier Arnulf Erdal.

Han kan ikke love perfekte forhold i hele løypenettet, og enkelte tverrløyper må skifolket gå noen meter på beina for å komme videre.

Likevel blir det nok snø de fleste steder til at skifolket skal kunne nyte livet i bakken.

Nå får Erdal hjelp fra de som styrer med værmeldingene. Statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl i Meteorologisk institutt kan nemlig melde om snøbyger fra lørdag kveld og et par dager.

Lavtrykk

- Lavtrykk fra vest kommer inn over landet og vil gi nedbør i form av snø i høyden, og en del vind. Men fra onsdag i neste uke blir det et par fine dager, lover meteorologen.

Ute i terrenget er det lite snø igjen mange steder. Skiløyper som har vært oppkjørt har delvis store flekker uten snø og vil ikke bli kjørt opp.

Men fra Skarvatnet mot Skardalen, Langtjønna og mot Gjevilvassdalen og Grøtsetra er det nylig kjørt med løypemaskin. Her er det nok snø til å få glede av langrennskiene.

Også i Storlidalen er det løyper å gå på for de skiglade. Også andre områder kan bli kjørt opp der det er nok snø som ligger igjen.

Solstreif

Om den snøen som meldes nå blir nok til å gå mer på ski i terrenget, kan ikke meteorologene si så mye om. Det er usikkert hvor store mengder som kommer.

Siste del av påsken er også usikker, som meteorologen har en klar anbefaling.

- Nyt sola når den dukker opp, og størst sjanse for dette er på tirsdag og onsdag, sier Løvdahl.

Allerede i dag inntar hyttefolk og andre tilreisende Oppdal og Rennebu for å feire påsken. Det blir fullt mulig å få bruke skiene, selv om påsken er annerledes enn noen kan huske i manns minne.