KONGSVOLL: De tre, et ektepar og en venn, hadde gått ut fra Kongsvold Fjeldstue på morgenkvisten for å gå en tur sørover til Gåvålia, deretter øst for Søndre Knutshø, gjennom skaret mellom Midtre Knutshgø og Nordre Knutshø og ned til Kongsvold Fjeldstue igjen. Men underveis bommet de på ruta, og ved 18.30-tiden ringte de turistvert Knut Nyhus på fjellstua og fortalte at de ikke visste hvor de var.

Knut Nyhus kjørte da ut med skuter for å se etter dem, samtidig som han alarmerte politiet. Nede på Kongsvoll var det fint vær, men oppe på fjellet var det lavt skydekke og dårlig sikt. Han fant det mest fornuftig å snu.

Nede på Kongsvold Fjeldstue var politibetjent Per Christiansen ankommet og han tok straks ansvar for den videre leteaksjonen.

Et helikopter tok av og søkte mellom de tre Knutshøene og kanten ut mot Drivdalen. De tre nederlenderne hørte helikopteret og fikk kontakt med helikopteret ved hjelp av mobiltelefonen. De ble hentet og brakt ned til Kongsvold Fjeldstue.

De tre nederlenderne har vært faste gjester på fjellstua i fem år og var godt utstyrt for dagstur i fjellet da de gikk fra fjellstua på morgenkvisten.