OPPDAL: Endelig kom snøen, men det gjorde også leteaksjonen. Opdalingen er kjent med at tråkkemannskaper generelt har hatt en tøff helg i Oppdal, både de som kontinuerlig søkte etter den savnede hundeføreren, men også mannskapene som skulle holde traseene åpne.– De har gjort en enestående jobb, sier politibetjent Skårsmoen, som roser den frivillige innsatsviljen.Det har vært flystøtte fra Ørlandet, Sivilforsvaret har vært på stedet og Røde Kors har vært med i store mengder, ikke bare fra Oppdal, men også Sunndal, Rennebu, Meldal, Folldal og Dombås. - Vi er heldige her på Oppdal, her har vi stor kapasitet i Røde Kors, sa Skårsmoen. Også etter at det ble opprettet et telefonnummer via Opdalingens hjemmesider som folk kunne henvende seg til for å melde seg til innsats, var det veldig mange som tok kontakt.

Hjelp oss å få dem utover

Han berømmet også storlidalingene som har åpnet dørene for letemannskapene.

- Vi kommer hit til et vertskap som åpner alt de har av dører, både her på Storli gård og i Bortistu, hvor det også har vært forlegning.

Dessuten skal Oppdal Skiheiser ha stor honnør som selv tar kontakt og tilbyr seg. «Vi har store maskiner, kan du hjelpe dem å få oss utover», imiterte Skårsmoen heissjef Arnulf Erdal på klingende nordnorsk.

Oppdal brannvesen ble rekvirert for å eskortere de enorme lastebilene ut til dalen. En av tråkkemaskinene var som kjent fem meter bred.

Det har vært et voldsomt oppbud, også når det gjelder transport av beltevogner, tråkkemaskiner og skutere inn og ut av Storlidalen. Brøytebiler har også gått i skytteltrafikk for å holde veiene åpne. Det var mange interessante møte-situasjoner på de smale veiene i dalen.

Skårsmoen påpekte også at dette ikke har gått uten bekostning for skiheisene i sentrum.

Da Opdalingen spurte Erdal lørdag formiddag, hvordan det nå gikk med skiheisene og trafikken der, var han stø på at det kom til å gå bra.

– Mannskapene tar natten til hjelp, sa Erdal.