OPPDAL: Det er nå klart at det er Per Lund (54) som blir Trøndelags første Mesterskapsagent. Lunds oppgave blir å flagge inn mesterskap og store arrangement til regionen. Lund tiltrer 1. august. Bak ansettelsen står Sør-Trøndelag fylkeskommune, Oppdal kommune og Bjugn kommune.

Initiativtakerne i Sør-Trøndelag fylkeskommune, Bjugn kommune og Oppdal kommune, gleder seg nå stort over at «agenten» nå er på plass.

Ansettelsen har sitt utgangspunkt i samarbeidet Trøndelag 2008 – som nettopp er et initiativ for å samle idretten og det offentlige for å få flest mulig store idrettsarrangement til Trøndelag.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik påpeker at konkurransen om mesterskap og arrangement er knallhard, ikke minst etter at mange land i tidligere Øst-Europa nå satser tungt på å bygge anlegg og skaffe seg mesterskap.

–Det er ingen selvfølge at verdenscup-renn og mesterskap skal bli lagt til Trøndelag i framtida. Derfor må vi jobbe mye mer målrettet med dette framover, sier Tore O. Sandvik.

Johan Jensen i Oppdal kommune ser også store muligheter for Oppdal i bruken av agenten.

– Vi har gode tradisjoner som arrangør. Vi har flotte anlegg og en stor skokk med entusiastiske ildsjeler som alltid stiller opp når det trengs. Mesterskapsagenten vil bidra til å systematisere arbeidet slik at vi igjen kan få verdenscup og internasjonale renn på Oppdal, sa han.

Per Lund er i første omgang engasjert i to år, og går til oppgaven med en offensiv men nøktern innstilling.

– Vi er ikke alene om å kjempe om arrangementene. Tromsø er OL-kandidat og vil få stor oppmerksomhet fra statlige myndigheter framover.

Oslo skal ha VM og står foran en voldsom anleggsutbygging. Lillehammer ser utfordringen og har allerede begynt å jobbe målrettet med dette. I tillegg har vi ikke minst de mange utenlandske utfordrerne. Skal vi lykkes med dette må vi være synlige, vi må være til stede der beslutninger blir fattet, vi må ha gode nok anlegg, og vi må ikke minst levere de gangene vi har sjansen. Det er i beste fall naivt å tro at arrangement kommer av seg selv, sier Lund, som også skal jobbe inn mot kommunene og de lokale arrangørene.

Strategidirektør Morten Wolden sier at han er svært tilfreds med resultatet av ansettelsesprosessen.

–Vi hadde kanskje ikke så mange søkere, men 3-4 av søkerne hadde solid internasjonal erfaring. At vi nå får en ressurs som Per Lund til å jobbe for oss synes jeg er helt fantastisk, sier han.

Wolden påpeker ellers at Trøndelag 2008 i sin nåværende form vil bli lagt ned, men at arbeidet vil bli videreført.

– Vi må sørge for at nettverket mellom de ulike idrettene, det offentlige og arrangørstedene videreføres, sier han.