OPPDAL: Motorsaga er i gang. Resten av tomta mellom Vikaveien og Ålma skal klargjøres. Marion Eiendoms Stein Terje Tretli har tro på at grunnmuren skal være lagt til jul, sånn at han kan gå i gang med råbygget på nyåret. Det andre boligkomplekset i «Øien Vest Boligpark» skal være ferdige neste høst. Men de 12 leilighetene legges ut for salg allerede nå til helga.

– Bygget blir nesten helt likt det som står der i utgangspunktet, men vi har gjort noen endringer på leilighetene, sier han.

Endeleilighetene blir endret til 3-roms på 72 kvadratmeter, mens den største 3-romsen har samme størrelse på 92 kvadratmeter, men annekset får eget bad. Prisene er litt høyere en da prisene ble satt i 2008, på byggetrinn en. Men Tretli har stor tro på at boligmarkedet i bygda er på vei oppover. Røkke-hotellet «Oppdal så klart» har litt av æren for det, sammen med lave renter og gode muligheter for gunstig finansiering.

– Det virker som at vi er på vei litt over kneika. Jeg begynte å selge de første leilighetene i Vikaveien da råbygget var ferdig i fjor. Da solgte jeg halvparten av de 12 leilighetene nesten med en gang. Men så kom krisetida i september, og da var det bom stilt. Men så begynte det å komme seg, og de siste ble solgt litt etter litt.

Nå er alle leilighetene i Vikaveien 56 til 58 solgt. Tretli har allerede fått forespørsler på Vikaveien 60-62, som blir adressen i det nye boligkomplekset.

– Men Oppdalingene er litt spesielle sånn sett: Det er vanskelig å selge noe som ikke er ferdig. Folk flest vil gjerne kunne flytte rett inn, sier han.