OPPDAL: Den 1. januar gikk startskuddet for Norges Svømmeforbunds årlige mosjonskampanje «Svøm deg til Kypros».

Årets kampanje hadde veldig stor deltagelse i Oppdal. Totalt var det 195 personer som deltok. Av disse var det 84 over 14 år som svømte 10.000 meter eller mer, og 16 under 14 år som svømte 2500 meter eller mer. Totalt i perioden ble det svømt 1.690.100 meter, skriver bademester Arne Otto Mjøen i en mail til redaksjonen.

Den ivrigste av alle var Bård Vasli som svømte utrolige 122.550 meter på 3 måneder. For den innsatsen blir han belønnet med 10 fribilletter til badeanlegget. Det var flere som lå rundt 40.000 til 60.000 meter.

Av alle disse skulle det trekkes en person over 14 år som har svømt 10.000 meter eller mer fra hver svømmehall som blir med i trekningen om en ukesreise for to personer til den fantastiske øya Kypros, sponset av Love Cyprus og Coral Beach Hotel and Resort.

De andre premiene er blant annet gavekortpå weekendopphold på et Scandic Hotel i Norge, Danmark eller Sverige. Den som ble trekt ut fra Oppdal ble Irene Austad. I tillegg får hun 5 fribilletter til badeanlegget.

Også blant de under 14 år som har svømt 2.500 meter eller mer skulle det trekkes en person som blir med i trekningen om en ukestur til Kypros, og får til og med ta med seg hele familien sin!! Andre premier er trekningen om en weekend for to barn og to voksne på Scandic Hotel i Skandinavia. Den som ble trekt ut i Oppdal ble Eline Håker. I tillegg får også hun 5 fribilletter til badeanlegget.

I tillegg ble det trekt ut 10 trøstepremier i form av 1 fribillett til badeanlegget blant alle deltagerne. De er: Ingebrigt Loe, Grete Eide, Else M. Skatsheim, Britt Unni Aalmen, Arne Harald Lauritzen, Benta Skreen, Finn Skårsmoen, Anne Svegård, Anne Marie Strypet og Grete Engen.

I årets kampanje har det deltatt i overkant av 200 svømmehaller. Dette er 14. gang Norges svømmeforbund arrangerer denne mosjonskampanjen. Svøm Langt- kampanjen er den største mosjonskampanjen i Norge. Norges Svømmeforbund er til opplysning 100 år i 2010.