TRONDHEIM: Når Dag Ingebrigtsen stiller med lag i Det store korslaget, har han plukket ut mange av deltagerne på audition. Men to hadde han spurt på forhånd. Det var jentene han har jobbet med i mange år, Ragnhild Børseth og Jeanette Paulsen (30).

Disse to damene så vi sist i Brages Pink Floyd Experience i Oppdal kulturhus og Olavshallen. Jeanette er opprinnelig fra Berkåk, og vi husker henne fra vokalgruppa Java og andre musikalske høydepunkter i distriktet. Til daglig jobber hun ved Orkdal kulturskole, der hun dirigerer både voksne og unge kor, og det er en jobb den unge småbarnsmammaen trives svært godt med.

Hvorfor ville du være med?

– Nei, si det. Jeg tror det blir en litt uvanlig opplevelse.

– Hvordan er Dag Ingebrigtsen?

– Han er en veldig omsorgsfull person, han er god og morsom, og legger til rette for at vi som er med skal ha det bra. Jeg har jo vært med ham i mange år nå, og kan si at han er en kjempeperson. Dette er jo en sjanse du får en gang i livet, så det føles trygt at Dag er med. Da vet jeg at det blir bra.

– Hva slags tanker har du om Korslaget?

– Jeg tror det blir en veldig spesiell opplevelse. Litt uvanlig, kan man si. Det er noe med hele prosessen, fra man begynner å øve på egen hånd, til man kommer i studio. Hvordan det fungerer vet jeg ikke helt, vi må nok gjøre mesteparten selv. Jeg er mest spent på rammen rundt, det koreografiske og kostymene. Jeg håper det blir mye show.

– Kjenner du noen av dem du skal synge med fra før?

– Ragnhild Børseth er jo med, jeg kjenner henne godt. Hun er også kordame for Ingebrigtsen. Utover det har jeg hørt om mange, men jeg kjenner dem ikke, så det blir spennende.

– Tre ord som beskriver deg?

– Blid, engasjert og omsorgsfull.

– Hva er favorittplagget ditt?

–Skjørt og kjoler, det er noe jeg forsøker å bruke så ofte som mulig.

– Den beste boken du har lest?

– Jeg er veldig glad i bonderomantikk, og liker godt bøkene av Anne Karin Elstad. Hvis jeg må velge noen av dem, må det bli serien om Julie.

– Hva slags tradisjoner er viktige for deg?

– Oi, si det. Det må være typiske familietradisjoner, slik som forskjellige høytider. Etter at vi fikk barn, er det blitt viktigere å lage våre egne.

– Hva satser du penger på?

– Jeg spiller ikke.

– Hva mener du politikerne må gjøre?

– Jeg synes de skal satse mer på barn, unge og kultur.

– Hva slags utdanning ville du tatt om du fikk velge?

– Jeg ville valgt musikk igjen. Jeg er veldig fornøyd, og det er en takknemlig jobb å få jobbe med barn og unge.

– Hvem ville du helst hatt en helaften sammen med?

– Samboeren min. Jo og jeg ser hverandre så sjelden om kveldene, siden vi begge jobber med musikk, det blir sånn at når den ene kommer hjem, så drar den andre ut.

– Hva slags musikk liker du?

– Alt fra folkemusikk til rock. Jeg har jo nettopp vært gjennom Pink Floyd, det er veldig bra, og så går det jo mye i barnesanger og sånt for tiden. I tillegg må jeg jo holde meg oppdatert og følge med på musikken elevene mine liker. Min personlige favoritt er nok likevel Kristin Asbjørnsen.

– Når trives du best?

– Når jeg får være i lag med familien min. Jo har et feriehus i Rindal, og når jeg er i «bæssmorhuset», da slapper jeg av. Langt fra byens stress og jag, der man bare kan være seg selv.