OPPDAL: Torsdag 5. juni fikk hun et brev i posten fra Norsk internettregister.

Der ble hun bedt om å forandre på opplysninger om firmaet Holen kunst- og håndverk, som hun og mannen driver, hvis noe var feil oppført. Hun skulle sende opplysningene tilbake i ferdig frankert konvolutt.

Britt Holen la brevet til side for å svare på henvendelsen når hun fikk tid.

Advarsel

Da hun senere samme dag surfet på internett og leste en advarsel på nettsidene til Dine penger, ble hun meget overrasket. Der var det advart mot nettopp det firmaet som hun hadde mottatt brev fra. Holen leste skikkelig gjennom brevet hun hadde fått.

Svindler for 23 000

– Hadde jeg sendt inn svar ville det kostet Holen kunst og håndverk 7 700 kroner i året. Avtalen er i følge brevet bindende for tre år, så til sammen kunne vi blitt svindlet for 23 000 kroner. Jeg blir provosert av at folk prøver å lure penger fra andre, derfor vil jeg advare mot dette, sier Holen.

Står på varslingsliste

På Dine penger er advarselen mot Norsk internettregister veldig klar: «Norsk internettregister er oppført på Næringslivets Sikkerhetsråds varslingsliste. Brevet som mange firmaer mottar, er ikke annet enn forsøk på få deg til å betale for en sannsynligvis falsk tysk katalogtjeneste. De er kun ute etter pengene dine. Ordet gratis går igjen flere steder, men dette gjelder kun hvis du ikke returnerer brevet»

Hvis du allerede har sendt returskjema til firmaet, kan det være vanskelig å få opphevet avtalen siden firmaet er tysk og tysk lov gjelder, men du kan få hjelp til dette på varslingsiden.no.