Første mandag i november arrangeres Næringskonferansen, den åttende i rekken. Nå er programmet for konferansen klart.

- Det har vært mye grubling og vi har brukt mye tid på de politiske endringene som skjer i Midt-Norge og at vi nå blir ett fylke. Det har fått en plass i programmet, men vi konkluderte med at det ikke bare kunne handle om det, forteller Finn Lømo i Oppdalsbanken til Opdalingen.

- Vi hadde lyst å sette opp et program om hva folk har lyst til å høre og hva de trenger å høre. Det skal være både faglig og gi inspirasjonspåfyll, forteller Tina Selbæk i Nasjonalparken Næringshage.

Både Selbæk og Lømo sitter i programkomiteen for Næringskonferansen, sammen med Anne Grete Hoelsether (Oppdalsbanken), Jan Bredeveien (Nasjonalparken Næringshage), Trond Jære (Rennebu kommune), Ingrid Hoel (Rennebu Næringsforening) og Inge Lauritzen (Oppdal kulturhus).

- Tidligere har det også vært mye prat om framtiden og hva som skal skje. Men framtiden er her nå og det er den vi må forholde oss til, sier Selbæk.

- Et spennende program

- Hva er det dere gleder dere mest til?

- Uten å ha hørt noe på forhånd, så gleder jeg meg til foredraget med Loveleen Rihel Brenna, daglig leder i Seema AS. Hun skal holde et foredrag om annerledeshet, sier Lømo.

Selbæk påpeker at hun synes det er vanskelig å skulle velge hva hun gleder seg mest til.

- Jan Ludvig Andreassen fra Eika Gruppen deltok på Næringskonferansen for seks år siden, og da synes jeg han holdt det beste foredraget, så jeg gleder meg til å se han igjen. I tillegg har jeg sett klipp fra foredragene til Michael Fuller-Glee fra Arendal kommune, så det tror jeg blir veldig bra. Henrik Syse (PRIO) har jeg møtt mange ganger og det blir spennende å høre hva han har å si når han skal runde av dagen, sier hun.

Lømo ønsker også å trekke fram presentasjonen Tina Selbæk skal ha om Innovasjonssenteret.

- Det er veldig interessant og spenstig prosjekt og det er mange fingre som krysses for at det skal bli en realitet, sier han.

Lokale bedrifter støtter opp om konferansen

Årets konferanse er den åttende i rekken.

- Hvordan har dere klart å holde dette gående i så mange år?

- Et godt program er alltid viktig. I tillegg er det et sterkt ønske i næringslivet om å møtes. Det trengs og de synes det er viktig, sier Selbæk.

- Det har ikke vært vanskelig å få folk til å bli med på dette, sier Lømo.

Konferansen ligger på godt over hundre påmeldte deltakere. På det meste har det vært 240 påmeldte.

- Næringslivet opplever dette som relevant og det er en fin møteplass for næringslivet i regionen og at det kommer interessante aktører utenfra, sier de.

- Ser bedrifter i Oppdal og Rennebu nytteverdien av å være med på dette?

- Det er flere lokale bedrifer som er hovedsamarbeidspartnere og samarbeidspartnere til konferansen. De er veldig flinke til å møte opp. I tillegg er det mange hyttefolk som ønsker å få med seg konferansen, så derfor er mandag en fin dag å ha det på, slik at hyttefolket kan kombinere det med ei helg på hytta, sier de.