Det er ingen tvil om at gjengen på Intersport Oppdal trives på jobb. Det merkes av kundene, som får topp service til enhver tid. I Opdalingens «Servicesommer» ga topp karakterer med konklusjonen «Intersport Oppdal sto for svært god service da Opdalingen var innom».– Det at alle ansatte skal synes at det er artig å gå på arbeid er hele basisen vår, forteller de glade driverne og eierne.

– Dette er viktig for å bygge en god bedriftskultur, og er en ufravikelig strategi for oss, forklarer Terje Volden, som er daglig leder i den ansatteeide bedriften.

De ansatte overtok butikken etter Håkon Mjøen for ti år siden.

I tillegg til Volden gikk Roy Egil Elven og Ragna Hindseth Henriksen inn på eiersiden, og fikk i tillegg med seg Ståle Flotten, som da drev sykkelbutikk og verksted hjemme.

– Inntil i fjor høst var vi en del av Gresvig- konsernet, forteller Volden. Vi kjøpe oss ut, og fikk med oss vår ferskeste ansatte, Terje Aunøien på eiersiden.

– Det at de ansatte er med på eiersiden er helt klart en av våre suksessfaktorer, forklarer Volden, og legger til at dette også kan være en utfordring. Vi ser det som er en stor fordel i å ha med oss en erfaren styreleder i Bjørn Ove Ansnes.

Ekspanderer

I vinter kjøpe bedriften opp G-sport på Sunndalsøra, og omstrukturerer butikken til Intersport og et konsept som er tilsvarende det på Oppdal.

– Så langt har dette gått veldig bra med en omsetningsøkning på 30 % hittil i år, forteller Volden, som også kan skilte med stor omsetningsøkning i Oppdal.

– Da vi overtok lå omsetningen på rundt åtte millioner. I fjor var den på nærmere 23 millioner. Men konkurransen er hard, og det er også noe som gjør at vi hele tiden må skjerpe oss. Vi ser at konkurranse er sunt, og tror at det også en del av vår suksessfaktor.

– Samtidig kan vekst være litt skummelt, så det er viktig å ha kontroll på økonomien og ikke miste fokus, legger han til.

Bedriften er opptatt av å markedsføre seg gjennom fornøyde kunder.

– I tillegg støtter vi opp om lokalsamfunnet ved sponsing, både av idrettslag og enkeltpersoner, forteller Volden. Vi kan ikke støtte alt, men over 50 prosent av vårt markedsføringsbudsjett benyttes til dette.

Nominert til Årets bedrift 2014: Intersport Oppdal Årsresultat 2013: NOK 933.000 Driftsresultat: NOK 1.405.000 Driftsinntekter: NOK 22.512.000 Egenkapital: NOK 4.655.000 Likviditetsgrad: 2,8

var _mq1881 = _mq1881 || []; _mq1881.push(['init1881Info', 'companyInfoContainer', '101046798S1',{graph:true,finance:true,shareholders:true,roles:true}]); (function () { var dm1881 = document.createElement('script'); dm1881.type = 'text/javascript'; dm1881.async = true; dm1881.src = 'http://www.1881.no/widget/resource/script/widget'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(dm1881, s); })();