HINTERZARTEN: Slind angrep i siste bakken og fikk en luke på 5 sekunder. Astrid Øyre Slind tok gullet mens Hilde Lauvhaug sikret sølvmedaljen. Bronsemedaljen gikk til Sventlana Nikolaeva fra Russland. Det har ikke gått helt på skinner for verken Astrid Øyre Slind og Hilde Lauvhaug den siste tiden, men under dagens ”pursuit” var den norske duoen med og preget løpet fra start til slutt.

- Jeg er fornøyd med at jeg var såpass kynisk at jeg lot de andre gjøre jobben i starten, mens jeg selv gikk meg inn i løpet, oppsummerte Astrid, men da det dro seg mot avslutning ville Oppdalsjenta selv holde i taktstokken.

- I den siste bakken kjente jeg meg veldig pigg og rykket, sier hun til langrenn.com.

Da var det bare Hilde Lauvhaug igjen på bakskiene til Astrid, og hun hadde lite å svare med. Dermed kan Astrid legge en gullmedalje fra U23-VM på premiehylla, ved siden av sølvet fra i fjor, og enda har hun et år igjen i U23-klassen.

- Det betyr utrolig mye for meg å vinne her i dag etter en del dårlige renn. Nå får jeg vist for meg selv, og alle andre at jeg faktisk kan gå på ski.

Før dagens jaktstart var hun mer usikker på hvordan det kom til å gå.

– Jeg har hatt U 23-VM som et av mine store mål i vinter. Det ble sølv i fjor og jeg har hatt håp om en ny pallplassering i en disiplin jeg både liker og behersker. Men jeg er sannsynligvis nødt til å være i stand til å hente ut mitt beste for å forhåpninger om medalje, sa Astrid til Opdalingen etter at hun ble nummer ti på 10-kilometeren i U23-VM.

Men i dag klasket hun altså til, og gikk fra alle andre.

PÅ PALLEN: Sølvvinner Hilde Lauvhaug til venstre, bronsevinner Svetlana Nikolaeva til høyre.